fredag 21 september 2012

Taggig och vacker!

Jag är inte förtjust i taggiga växter, kanske därför jag inte har någon framgång med de rosor som vi har:) men några taggisar har ändå vunnit mitt hjärta bl.a den här - Berberis thunbergii 'Harlequin' (Brokbladig häckberberis) Den här har jag fått av en trädgårdsvän och den är så läcker i färgerna:)
Förkylningen hänger sig envist kvar, jag  är ju mycket bättre men lååååångt ifrån bra:( blir så trött att skiten inte vill ge med sig. Hoppas att nästa vecka blir bättre så att jag kan känna att jag orkar ta tag i "operation krukinbärning" Det är ju inte få krukor som ska in i stallet och garaget för övervintring. Men det blir nog bra ;)

7 kommentarer:

 1. Den ser jättefin ut! Måste nog skaffa någon rödaktig, annorlunda berberis, det ser jag det! Krya på dig! Trevlig helg! :) Mia

  SvaraRadera
 2. Tidigare har jag tyckt att de brokbladiga berberisen ser röriga ut men efter forumträffen hos Åsa Hh så har jag totalt ändrat uppfattning. Hennes 'Rose Glow' var fantastisk och jag kan tänka mej att din också är hur snygg som helst!
  Tack för tipset och krya på dej!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 3. Jag har funderat på att skaffa någon av de brokbladiga berberisen, men det får bli nästa år. Hoppas verkligen att förkylningen ger med sig! Jag har klarat mig än så länge, ta i trä!
  Ha det gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 4. Den har jag inte men jag har Rose glow. fin var den!!
  Hoppas du kryar på dig snart.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 5. Ja, den där förkylningen som många har haft är inte att leka med... jag har den nämligen också, eller hostan är kvar rättare sagt.

  Jag gillar med berberis, fast inte som buskage runt lekplatser, men som buskar i rabatten för bladfärg, och jag tänkte försöka klotklippa den vanliga röda häckvarianten.
  Ha en trevlig helg, och krya på dig!

  SvaraRadera
 6. Fin buske - blommar den nu? Kan inget om berberis...
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. Hmmm nu har du nog varit förkyld så det räcker.
  Havtornsbär, har du det? Ät under hela dagen.

  SvaraRadera