fredag 7 september 2012

En fin höstdag!

 En riktigt fin höstdag har det varit idag också, lite varmare än i gå dock och det var ju trevligt;) Nu har den rödbladiga höstsilveraxen 'Brunette' börjat att blomma, det sprider sig en doft av smultron i trädgården.............
..........just nu blandar den doften sig med doften av nyplockade kantareller som fräser i stekpannan:) Vi var ute i "vår" skog bara en liten stund och hittade ca 2 kg. Nu är det fredagskväll och vi ska snart sätta oss framför tv:n och slappa, jag ska sitta och titta lite extra på min tumme som just nu är lite större än vanligt för jag blev getingstungen för en stund sedan mitt i den yttre leden och det gör ont kan jag säga:( Hoppas att det bättrar sig till i morgon.

4 kommentarer:

 1. Visst har det varit en härlig dag! Du, det låter inge vidare med din finger, du borde skaffa tabletter eller nåt om det händer igen... Låter som om du är lite allergisk.
  Mums med svamp, vi var och plockade bak huset här igår, men jag vad förvånad över vad lite det var. Man hade nästan kunnat tro att det har vart torrt! ;-)

  SvaraRadera
 2. Aj, geting stick är ingen höjdare. Mm så gott med svamp//Britt

  SvaraRadera
 3. Här hos mig har aldrig fått se mitt mörk bladiga silverax i blom, ifjol trodde jag det men frosten hann ta det innan det slog ut i vanlig ordning.I år är det inte att tänka på ens att det skulle blomma efter denna s.k sommar.
  Så himla gott med trattisar.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Mörkbladiga silverax skulle platsa här, undrar om man kan fröså eller om man måste köpa plantor.
  Här har det gått så långt att jag stönar när maken kommer hem med ännu en korg fylld med kantareller och trattisar...
  Önskar dig en trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera