onsdag 5 september 2012

Intagna!

Nu har jag tagit in mina kaktusar för i år:) De har stått ute sedan i maj. En del har blivit såpass stora nu så det är svårt att ha dem i fönsterkarmen. Jag har satt de största på ett bord framför i stället:) En del blir nästan helt svarta i bladen när de står ute, fast de står i skugga. Allihop är översållade med knoppar även de som står i de andra fönstren;) Klickar ni upp bilden så ser ni själva, det är kanske inte så konstigt att novemberkaktusen (Schlumbergera truncata) sätter knopp nu men kolla på den kaktusen som står som nr två i fönsterkarmen, det är en påskkaktus (Rhipsalidopsis) och även den är full av knopp:) Älskar mina kaktusar hoppas att jag kan hitta några nya kul färger i handeln i höst.
Närbild på några knoppar.

2 kommentarer:

  1. Så fina. Borde verkligen ställa ut mina som står och torkar in i vardagsrummet. Glömmer vattna när jag bara är ute ;) Har tyvärr inga spännande färger att dela med mig av, bara vita.

    SvaraRadera
  2. Så fint med de mörka bladen! Det kommer att bli en explosion av blommor! Jag skulle nog inte våga sätta ut min jättestora och mycket gamla novemberkaktus bland sniglarna i trädgården...
    Ha det gott!/Laila

    SvaraRadera