tisdag 11 september 2012

Eldkrasse!

Rhododendron 'Teddy Bear' har fått en riktigt klängig "kompis". Planterade eldkrasse (Tropaeolum speciosum) i denna rabatten för tre år sedan, fast på ett helt annat ställe. De sägs att den kan vara kinkig innan den har etablerat sig och trivs, men då kan den nästan bli som ett "ogräs". Den sprider sig med rotutlöpare och den måste trivas för oj vad den kommer överallt:) Hade ju tänkt att den skulle ledas upp i berget men den ville tydligen hellre vara på marken och kramas med alla små (nyplanterade) Rhododendronplantorna:)
Den är riktigt läcker och jag hoppas att jag kan leda upp i alla fall en del av den mot berget för det hade varit så fint;)

8 kommentarer:

 1. Älskar Eldkrasse, men den är som sagt kinkig och vill inte trivas riktigt i vår torra jord. Har börjat förstå varför sedan jag erfarit att den bäst gillar torvjordspartier.
  För närvarande har jag bara några levande slingor i en hink, som ska vara inne i källaren under vintern.
  Lever vår nyplanterade jättestora Rhododendron till våren, så ska den få bo ihop med den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofia från finländska växtzonen 311 oktober 2012 kl. 08:59

   Märit, när du övervintrar dina Eldkrasse i källaren, hur kallt har du i din källare (och jag antar att den är mörk) och vattnar du plantorna under vintern?

   Radera
 2. Det som är så bra med en etablerad eldkrasse är att man rycker lätt bort sådana rankor som man inte vill ha men, man måste vara på alerten hela tiden innan någon ranka börjar krama och slingra sig runt en späd växt.../Anja

  SvaraRadera
 3. Det är en av de vackraste växter jag vet.
  Både färg och form och växtsätt tilltalar mig.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
 4. Jag har inga Eldkrasse just för detta, att den kan löpa amok i rabatten och inte komma där jag vill det:)
  Men vacker är den.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. best replica bags online 2018 replica hermes bag u5g32f0a00 replica bags by joy news v2r52f3z22 bag replica high quality replica bags karachi replica bags wholesale important site j1t69a8d02 replica bags lv

  SvaraRadera