torsdag 14 oktober 2010

Stormhattar!

Den här Ametiststormhatten (Aconitum carmichaelii x ardensii) blommar så vackert nu:) Den är minst 150 cm och är en mycket stadig perenn. Det står i Wikipedia att den blommar i augusti- september men vår blommar ännu och kommer att göra ett bra tag ännu. Vet inte riktigt vad som skiljer den från Oktoberstormhatt men troligtvis är det en nyansskillnad. Jag har båda sorterna och denna Ametiststormhatten är ljusare, ametistfärgad:) Oktoberstormhatten har dessutom inte börjat att blomma ännu och är inte heller lika hög. Båda vill i alla fall ha näringsrik jord.


Tänkte bara visa hur sonens husbygge framskrider:) Här kan ni också se vart det är placerat i förhållande till vårt hus:) Om ni klickar upp bilden kan ni se Göran med stenkärran när han har lastat av en sten vid dammen och är på väg för att hämta en till i stenhögen nedanför nybygget:)

3 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk färg den har...den lyser verkligen i trädgården så här års. Synd att de är så sena tycker jag för nu tar nattfrosten den när som helst. Nu får man intensiv njuta av trädgården, snart så måste man gå i ide :(
  Ha det gott i din fina trädgård.

  Tyra i KÖKTRÄDGÅRDEN

  SvaraRadera
 2. Här blommar fortfarande en del klätterstormhattar. Den knallblå färgen är just nu när hösten är här ett extra tillskott i trädgården.
  Med tanke på hur nära sonen bygger gäller det att du är en 'riktigt' snäll och trevlig svärmor, men det är du nog ;-)
  Ha det gott och trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Vilket kanonläge på sonens hus! Det ser verkligen jättefint ut och så snabbt det har gått med bygget.

  SvaraRadera