måndag 11 oktober 2010

En pinsam påminnelse!

Idag när vi vaknade var det frost, inte mycket men ändå. Vi har lyft in en hel del perenner som står i krukor (till försäljning) för vinterförvaring inne i lilla stallet. Sedan när solen tittade fram och det blev varmare fortsatte vi vårt arbete med gångarna. Nu på eftermiddagen åkte jag och handlade lite och skulle då även åka till Kullens Handelsträdgård för att köpa mer ogräsättika, det fanns bara en lite sprayflaska med utspädd ättika- HALLÅ ELLER!! det räcker ju ingenstans så det fick vara. Jag tänkte att när jag ändå var där så ska jag titta runt lite:) Det första som jag ser är dessa prydnadspumpor de är så himla fina men jag kan aldrig se sådana utan att bli full i skratt och till o med rodna lite:)) För många år sedan ( det låter bättre om jag säger så för då kan jag skylla på ungdomlig okunskap) Jag hade odlat små pumpor och skörden var god och jag tänkte skynda på torkprocessen lite genom att............... Jo, jag lade in en pumpa i micron hahaha ni fattar vilken grej. Det sa POPPFF och så var det en kletig sörja i HELA micron. Jag städade bort det illa kvickt och har aldrig odlat pumpor efter det:))Detta skåp måste jag visa för jag blev så förälskad i det. De hade det i försäljningslokalen och hade en massa olika vaser o lyktor i det, hade varit mycket snyggare i mitt vardagsrum:))

6 kommentarer:

 1. Oj, var det frost hos dig också? Jag blir alltid lite grinig när väderprognosen säger att det ska bli "frost på en del håll i inlandet" för då vet jag att det ofelbart fryser hos mig. Och imorse var det flera minusgrader. Goodbye dahlior.

  Kul med pumpan i micron!Innan vi hade alla sniglarna så brukade jag odla prydnadspumpor, men jag minns inte att jag gjorde något annat än att ta in dem. De torkade förmodligen.
  Nu blir det frost inatt igen och jag ska jobba tiiiiidig morgon. Hu!

  SvaraRadera
 2. Haha, allt kan man visst inte köra i micron...det lär man sej med tiden.
  Jag hade några plantor med prydnadspumpor förra året, men så värst små och söta blev dom inte. Närmare normal pumpastorlek fick dom och det var ju inte riktigt det som var grejen. Hade förmodligen matat på dom lite väl bra...

  Mycket snyggt skåp! Hade passat här med om jag hade haft plats ;)

  Ha det gott // Elinore

  SvaraRadera
 3. Underbar historia om pumporna! Det hade garanterat kunnat hända mig också, kan jag trösta dig med...
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera
 4. Bra idé med mikron ;) Hoppas att frosten inte kommer till Ängesö ännu, jag har växter ute :( Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 5. Poff poff på dig tur att det finns fler som vågar prova på saker och ting...en sådan sak skulle jag också kunna göra.
  Ha en bra dag
  Annika

  SvaraRadera
 6. Micron är bra till mycket.... men inte till allt.... :) :) :)

  Ha det bra, Kerstin

  SvaraRadera