torsdag 7 oktober 2010

Humörhöjare!

I det lite regntunga och trista vädret gick jag ut för att sätta några sticklingar. Då detta var gjort gick jag en runda i trädgården och kunde lite uppgivet konstatera att nu är det bara till att vänta på nästa år för att få njuta av färg och doft igen. Fast var tid har sin charm, fast det är lite svårt att hitta charmen just i dag när allt är blött, brunt och tråkigt. Just när jag gick och kände mig deppig så uppenbarade sig denna syn:)) Tänk att den blommar så otroligt vackert ännu Rudbeckia fulgida var. speciosa 'Goldsturm' här har Lavendula 'Hidcote Blue' så fantastiskt vävt sig in i mellan. Tänk vad lite färg kan göra underverk för humöret:)) Tycker att lavendeln skulle ha blommat över för länge sedan den också men inte gör det mig något att den fortfarande blommar.


En annan färgklick (om än planterad i korg på trappan) är de ljungplantor som jag fick av svärmor igår, en ljung varken hon eller jag sett förr men så otroligt vacker:) Erica verticillata (Kransljung) heter den (kollade upp den på nätet) och den är inte härdig hos oss men den är vacker så länge den kan stå där i korgen på trappan och göra mig och alla andra glada när man ser på de stora och vackra blommorna.

2 kommentarer:

  1. Det är ju faktiskt ganska mycket färg i trädgården och naturen just nu, men regniga dagar är det lite svårare att se... Hoppas du snart får sol igen!
    Ha det gott
    /Helen

    SvaraRadera
  2. Ja den gula lyser verkligen upp i trädgården nu jag gillar den skarpt. Vilken damm ni håller på med, det projektet skall bli kul att följa//Britt

    SvaraRadera