tisdag 12 oktober 2010

Det händer saker..............

Nu går det undan minsann:) i morse klockan sju började de att montera ihop sonens hus. Modulerna hade de levererat dagen innan och en jättekran kördes upp till tomten. Vid 9.00 ungefär var alla modulerna på plats och takstolarna lyftes upp på taket . Ska gå upp lite senare för att se hur långt de kommit. Ska bli så roligt att få "hem" sonen igen:)Dimman och fukten var lite ruggig så tidigt på morgonen men så fort solen kom upp blev det nästan magiskt:) Tänk att se denna utsikten varje morgon från sitt köksfönster.
Igår kväll åkte vi till syrran och som tur var hade jag kameran med mig för plötsligt ser vi denna syn. En älgko men årskalv står bara en bit bort i en hage. Göran stannade mitt på vägen o jag hoppade ut och fotade:) Bredvid strax till höger utanför bilden...........
står denna älgtjur:) det måste ju vara rätt ovanligt att se tre älgar på en gång. Det var inte bara vi som stannade utan bilen som kom bakom oss stannade och stod kvar även efter att vi åkt vidare:))

8 kommentarer:

 1. Ohh vad härligt att kameran är med vid dessa tillfällen, jag har sett 5 älgar tillsammans vid ett tillfälle. Dom går ihop framåt hösten när årets kalvar vuxit till sig. Då får fjolårets kalvar komma med i gemenskapen igen. Mysigt att se dom så länge det inte är framför bilen.Underbart ståtliga varelser.
  En fråga: Jag har glömt mina pelargoner ute i en blomlåda. Går det att natta dom nu eller är det kört. Har ju varit några frostnätter;(

  SvaraRadera
 2. Vad det händer mycket,gångarna blev fina!
  Vår son ska också bygga i närheten av oss deras hus kommer om sju veckor ska bli spännande.
  Det där skåpet skulle gärna få flytta hem till mej med.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Vilken otroligt underbar utsikt! helt magiskt - älskar dimma! :)

  ha en fin kväll!
  Sandra

  SvaraRadera
 4. Blev helt betagen av morgondimbilden. Mycket vacker köksvy, vilken årstid det än är.
  Älgar, det händer inte varje dag att man ser och då ens lyckas ha kameran med...Älgjakten började här igår, så nu blir de än färre.

  /Anette

  SvaraRadera
 5. Tjoho :) Älgar! Ja, de är inte små de ;) Är så "nöjd" med mina små rådjur *fniss* men jag har sett en älg här i stan, gåendes på vår gata men det var säkert 10 år sedan.

  Tänk vad smidigt det är att bygga hus idag! Det kommer bli kanonfint! Nästa så jag vill bygga nytt själv ;)

  Fniss... läser om din pumpor... ja, misstag har man gjort :) Dottern la in Stinas kyckling med plast och allt och undrade varför brandlarmet gick.... :)

  Ha det gott :)

  SvaraRadera
 6. Just det - glömde ju.... att jag hoppas vi träffas igen :)) Har nu grävt ned krukan med Björnrot i pallkragen och där får den stå tills vi träffas :)

  SvaraRadera
 7. Så fort det går framåt! Och utsikten var inte illa, hoppas du får kaffe där många gånger!

  SvaraRadera
 8. Ja Monica, du har rätt, ni har verkligen en helt underbar utsikt. Häftigt med husbygget.

  Ha det bra, Kerstin

  SvaraRadera