torsdag 28 oktober 2010

För att snart vara inne i november är det helt otroligt att vissa växter fortfarande är frodiga och fina;) Plister (Lamium) måste omnämnas i detta fall. Denna rosenplister (tror jag det är) riktigt lyser under Rhododendronbuskarna, har inte varit så förtjust i detta släkte tidigare men jag har ändrat åsikt totalt:) Titta bara på dessa blad! Både färg och form är fulländad:) Ska till våren verkligen rensa rent lite till runt omkring så att den får bättre chans att breda ut sig.
Denna namnsort fick jag av Linda ( Trädgård........drakar o lite annat) för ett par år sedan och nu börjar den att sprida ut sig lite, den är så vacker men sina toner i rosa, gult och grönt och den väver in sig och är så fin tillsammans med en rosa Calluna vulgaris:) Kanske ser du det lite bättre om du klickar upp bilden.

10 kommentarer:

 1. Ja visst är plistern dekorativ den kan ju vara lite besvärlig ibland för den fröar av sig.
  jag har en sort som heter White Nancy och den påminner om den du har med silveraktiga blad.
  Min blommar vitt.
  Jag klipper ner den på våren och då kommer den så fint under hela sommaren.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 2. Å så vackert de bladen lyser.Måste nästa skaffa en planta i vår och sätta under buskarna.så fin.

  SvaraRadera
 3. Så fina plistrar (kan det heta så?)! Jag fick en enda planta en gång i ett krukarrangemang, och den fröade av sig i grusgången, så nu har jag flyttat massor av småplistrar till en plats under gullregnet. Men den med de lysande vita bladen vill man ju ha!

  Tänk vad mycket man ser i höstmörkret som man inte lägger märke till annars!

  SvaraRadera
 4. Fina bilder, visst ser man saker så här års som man kanske inte ser på sommaren.

  Ha det bra, Kerstin

  SvaraRadera
 5. Har också en plister men trodde det var ett ogräs men jag har det kvar och om jag får till min nya rabatt i vår ska den sitta i ett hörn av den//Britt

  SvaraRadera
 6. I have thought of adding Lamium to my garden, especially the ones with silver leaves that are so pretty, like your first photo. I looked at some White Nancy before, like Gunilla mentioned. However, I've held back on getting and planting any because of its reputation for spreading too much. Do you find that it spreads more than you want? Does it get into the surrounding plants, or has it been well behaved for you?

  SvaraRadera
 7. Av någon anledning har jag haft svårt att få namnsorter av plister att överleva här i min trädgård, de vilda däremot frodas hos mig :-) :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 8. Måste testas, de har ju verkligen fulländade små blad.

  Tyra

  SvaraRadera
 9. Tjohoo :) Den plistern var jättesöt! Jag har gulplister och även den har vackra blad nu på hösten, tacksamma marktäckare :)

  Ha en fortsatt skön helg :)

  SvaraRadera
 10. vitplistret var en knock-out! Det måste jaf skaffa mig, massor ska det också vara för det är en bra biväxt som ger mycket honung.

  SvaraRadera