tisdag 5 oktober 2010

Smygare!

Den här lilla sötnosen hittade jag för ett tag sedan på Kungälvs Gardencenter. Coreopsis 'Jive' (Höstöga) heter den, tyckte att den var både söt och lite kul med sin något annorlunda färgkombination. Både färgglad och lugn på samma gång:) Här är underbara dagar med sol och det är mycket som blommar fortfarande men det är oåterkalleligt höst nu:) Om inte annat så ser man det på alla träd o buskar som nu ikläder sig sina vackra flammande höstfärger. En del växter "försvinner" i allt annat grönt på sommaren, men när allt runt om kring tappar färg och går i vintervila ser man desto mer skönheten i både färg och form på bladverket. Den typen av växter kallar jag för "smygare";)

En sådan "smygare" är Rodgersia podophylla (Bronsrodgersia/Skuggblad) den tänker jag nästan aldrig på under sommaren men vid den här tiden på året är den helt underbart vacker:)

6 kommentarer:

 1. Snygg färgskiftning på bladen.
  Mariana

  SvaraRadera
 2. Härliga blad;)Söt liten blomma där.

  SvaraRadera
 3. Jag måste nog skaffa en bronsrodgersia också inser jag! Har bara en annan sorts rodgersia som inte får fullt så vackra höstblad. Alltid är det mer man vill ha...:0)

  SvaraRadera
 4. Den er så fin i bladverket. Tror jeg må få meg en sånn til neste år, på skyggesiden av huset;)

  SvaraRadera
 5. Söt är bara förnamnet! Ett litet öga med spetskrage.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 6. Ja, bronsrodgersian är bäst bland sina släktingar. Underbart gyllenbrunt utspring, lite ljusare bronsigt grön under sommaren och så knallande rödorange på hösten. Vad mer kan man begära av en trädgårdsvän?

  SvaraRadera