![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1z0S8WCyDLrkN2jiF0-urL-Sy1zwA0mrEb57JhfqloUg8UEX3CPtFSOr_4PSqu8U15U7HIU2QfuH0vI_3_c-cEmxrizvmPF9xPxCP_ipUIS8fYooLxHHjjv9rWjjImpzDzdSx6Nzqdz0/s320/_DSC0236.JPG)
Nu blev den precis färdig - rådjurslåret:) Jag fick en lårbensstek av svågern och lät den ligga i saltlake över natten. Jag fyller därefter långpannan i ugnen med färska enbärskvistar, lägger grillgallret ovanpå med steken som jag gnidit in med viltkrydda. Runt omkring steken lägger jag mera enbärsris och sätter ugnen på 75-100 grader (beroende på spis) sedan får det stå så i ungefär 24 timmar;) Det doftar i hela huset kan jag säga:)) Själva höftkulan (det ljusblå) ser lite äckligt ut men den får ni bortse ifrån.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUl-FRaiQreoC5EgXooRUsH0a5niALcJViLD9PJCykjA4KDX6_xjIpM7Rc7pe9qylQKiUjZqbizJPcBe257U1WH5tqeYg-3e2-xDJ3FAq14IhEr5SrpNFXyC_SfXmOs7VKOhyphenhyphenM4IH_JLs/s320/_DSC0237.JPG)
Detta tillagningssätt blir ungefär som rökt. Det påminner ju lite om tjälknöl men skillnaden är ju att detta tillagas från färskt kött och tjälknöl från fruset. Kallt och i tunna skivor är det jättegott:)
Nu håller jag på att förbereda mig inför resan i morgon till Norrköping;) Det är STA:s Ombudsmöte, två representanter från varje krets/grupp i landet träffas och dryftar "angelägenheter" ;) Ska bli kul att träffa många "gamla" bekanta:) Så när ni nu inte hör något ifrån mig på ett par dagar så vet ni varför:))
Monne, lucky girl! Fasiken så gott det ser ut, det riktigt vattnar sig i munnen. Tur att man har fått i sig lite lunsh annars hade jag dött :)
SvaraRaderaJag kan riktigt känna smaken av de där små goda bitarna som man alltid brukar 'hitta' när man tranchérar. Trevlig Helg/ Tyra
Tänkte först att "vad är det hon nu har fyndat och tagit foto på" :)
SvaraRaderaReceptet lät verkligen gott! Har en kollega som jagar och brukar ha kött av de olika slag till salu. I fjol så benade jag ur låret och gjorde stek men kan mycket väl tänkta mig att tillaga som du gjort :)
Ha en trevlig helg och resa, kör försiktigt i höstrusket :)
Ser verkligen gott ut :) Hoppas det inte stormat allt för mycket hos er. Hörde att det varit hårt ute på tjörn /Suss
SvaraRaderaMen Monne då, jag är nyäten och mätt, ändå vattnas det i munnen av sådana läckerheter...
SvaraRadera/Anette
Så gott det låter när du beskriver steken. Misstänker att den redan är slut :-)
SvaraRaderaVi ses i morgon
Birgitta
MUMS!
SvaraRaderaHa det gott!
Christer.
Oj det ser gott ut. Och nu har du ju i alla fall haft lite glädje av rådjurssläktet!
SvaraRadera