fredag 22 oktober 2010

GOTT!!

Nu blev den precis färdig - rådjurslåret:) Jag fick en lårbensstek av svågern och lät den ligga i saltlake över natten. Jag fyller därefter långpannan i ugnen med färska enbärskvistar, lägger grillgallret ovanpå med steken som jag gnidit in med viltkrydda. Runt omkring steken lägger jag mera enbärsris och sätter ugnen på 75-100 grader (beroende på spis) sedan får det stå så i ungefär 24 timmar;) Det doftar i hela huset kan jag säga:)) Själva höftkulan (det ljusblå) ser lite äckligt ut men den får ni bortse ifrån.
Detta tillagningssätt blir ungefär som rökt. Det påminner ju lite om tjälknöl men skillnaden är ju att detta tillagas från färskt kött och tjälknöl från fruset. Kallt och i tunna skivor är det jättegott:)
Nu håller jag på att förbereda mig inför resan i morgon till Norrköping;) Det är STA:s Ombudsmöte, två representanter från varje krets/grupp i landet träffas och dryftar "angelägenheter" ;) Ska bli kul att träffa många "gamla" bekanta:) Så när ni nu inte hör något ifrån mig på ett par dagar så vet ni varför:))

7 kommentarer:

 1. Monne, lucky girl! Fasiken så gott det ser ut, det riktigt vattnar sig i munnen. Tur att man har fått i sig lite lunsh annars hade jag dött :)
  Jag kan riktigt känna smaken av de där små goda bitarna som man alltid brukar 'hitta' när man tranchérar. Trevlig Helg/ Tyra

  SvaraRadera
 2. Tänkte först att "vad är det hon nu har fyndat och tagit foto på" :)

  Receptet lät verkligen gott! Har en kollega som jagar och brukar ha kött av de olika slag till salu. I fjol så benade jag ur låret och gjorde stek men kan mycket väl tänkta mig att tillaga som du gjort :)

  Ha en trevlig helg och resa, kör försiktigt i höstrusket :)

  SvaraRadera
 3. Ser verkligen gott ut :) Hoppas det inte stormat allt för mycket hos er. Hörde att det varit hårt ute på tjörn /Suss

  SvaraRadera
 4. Men Monne då, jag är nyäten och mätt, ändå vattnas det i munnen av sådana läckerheter...
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Så gott det låter när du beskriver steken. Misstänker att den redan är slut :-)
  Vi ses i morgon
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. MUMS!
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 7. Oj det ser gott ut. Och nu har du ju i alla fall haft lite glädje av rådjurssläktet!

  SvaraRadera