lördag 9 oktober 2010

Eldfärger!

Idag är det en helt underbar höstdag:) Ja, det har varit jättefint i veckan också men då var det så disigt och ruggigt på förmiddagarna och solen bröt inte igenom molntäcket förrän senare på eftermiddagen. Färgerna är så otroligt vackra och går från gult över till orange och rött allt i olika nyanser;) När så solen skiner ser det nästan ut som om det brinner i träd och buskar:) Men det är mycket som ska hinnas med innan det blir vinter.

Till exempel måste alla löv krattas upp, vi brukar inte kratta upp alla löv men just päronlöven och alla päron bör komma bort från gräsmattan.


Häcken skulle egentligen klippas en gång till innan våren, vi får se vad som hinns med. Den har i alla fall nästan nått sin sluthöjd nu så det är rätt mysigt att kunna gå omkring innanför och greja och ingen utanför ser att man är där:)) Fast idag blir det inte något gjort ute för om en liten stund kommer vårt lilla barnbarn som vi ska passa i dag:) mamma o pappa ska på bio i Göteborg. Det är roligt att kunna ge dem lite "egentid" att det är av rent egoistiska skäl har de ingen aning om:) Vi kan ju nu fullkomligt frossa i pussar och gos hela dagen:))

8 kommentarer:

 1. Låter så mysigt. Häcken kan ju vänta, men inte barnbarn!
  Ha en härlig helg,
  Eva

  SvaraRadera
 2. Det är härligt med barnbarn!
  Jag ska försöka kratta ihop lite löv för att lägga i rabatterna.
  Ha de bra
  Mariana

  SvaraRadera
 3. Måste vara underbart med barnbarn :) /Suss

  SvaraRadera
 4. Visst har det varit härligt väder idag! Men vad är en skön trädgårdsdag mot att få träffa och ta hand om barnbarnet! Häcken och löven finns säkert kvar till en annan dag.
  Ha det riktigt bra!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 5. Hösten innebär vekligen underbara färger. Fina bilder tack. Mys nu riktigt med barnbarnet Monica, den första tiden försvinner så fort så det gäller att ta vara på alla tillfällen att umgås med det lilla livet.

  Ha det bra. // Kerstin

  SvaraRadera
 6. Så vackert. Och vilken fin häck! Dum fråga men vad är det för häckväxt? Funderar på att anlägga en liten häck bakom växthuset. Den där är vacker! Hur snabbt har den vuxit till sig? Härligt med barnbarn att gosa med! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 7. Jag tillhör ju den där skaran som önskar att gräsmattan skulle självdö :-) :-) Så allt får ligga kvar här hos mig. Nu vet jag ju att du har problem med rådjur och annat som äter upp växter i din trädgård, men det problemet har inte jag.

  Så mina äpplen får ligga så att rådjuren har något att äta, då rör de inget annat här konstigt nog!

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 8. Färgerna är underbara nu och de blir ännu bättre om solen tittar fram. Njut av lilla barnbarnet i dag//Britt

  SvaraRadera