fredag 8 oktober 2010

Djur!

Var bara tvungen att visa ett foto på Ayla, vår ena Helig Birmakatt:) Hon har en alldeles egen favoritställning när hon sover. Vi har haft många katter genom åren (nu har vi tre) Aylas mamma och bror men aldrig har jag sett en katt sova på detta sätt:) Pannan i underlaget, ibland ser det nästan ut som om hon brutit nacken. Hon är 14 år och har alltid velat sova i denna ställningen. Det är väldigt mysigt att sitta i soffan och läsa med en sådan här liten going bredvid, fast ibland snarkar hon så att jag kommer av mig:)
Ett annat djur, visserligen inte lika söt men med viss charm ändå är denna padda som jag fotade i går på vägen upp till sonens hus:) Visst ser hon nästan lite högdragen ut? Att det är en hona är jag nästan säker på för jag kollade på Wikipedia och det står att den tillhör familjen Bufonidae och släktet Bufu bufu = Vanlig padda, honan kan bli 123 mm lång och hanen 78 mm lång och denna var minst 10-12 cm. Det stod också att maximal livslängd är 40 år!!!!! Det tyckte jag lät otroligt även om de flesta inte uppnår så hög ålder. Den är även fridlyst.

5 kommentarer:

 1. söt kisse! själv får jag nöja mig med andras katter eftersom maken e hyper-allergisk mot katter.

  kan paddor bli hela 40 år?!? jisses, de visste jag inte.

  ha en fin-fin höst dag!
  kram
  Sandra

  SvaraRadera
 2. Vilken otrolig sovställning! Ser inte speciellt bekvämt ut.... Vilken häftig padda. Sådana ser jag inte ofta. En riktigt liten är den enda jag sett i år! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 3. Härligt med katter och deras personligheter:) de är lustiga och ingen bestämmer över dem.
  Paddor kan de verkligen bli 40 år, häftigt :) kan det varit en prinsessa??? Ha en trevlig helg Suss

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. hihi.... ja, det var en annorlunda sovställning :)
  Idag när jag vaknade, hade jag huvudvärk, kan vakna med det när jag sovit illa eller hamnat med huvudet utanför kudden - kanske har jag haft samma sovställning som katten?! ;)

  Ha en skön dag! kram ♥

  SvaraRadera