fredag 15 oktober 2010

Det blev grus i stället!

Under en tid har vi funderat på att stensätta denna delen av trädgården men nu kommit på att det är lättast, smidigast och billigast att göra som i den övriga trädgården - nämligen en grusad gång:) Sagt o gjort vi började i går med att lägga ut markduk direkt på gräsmattan. Marktegelkanten som nu utgör rabattkanten får ligga kvar så vi har lite att gå efter när vi lägger den nya kanten av kullersten:) Den ska dock bort sedan när jorden fylls på i rabatten, får ju lite bredare rabatter på detta viset:))

Marken har satt sig och sjunkit en bra bit sedan vi lade markteglet invid husväggen vilket gör/gjorde att det var svårt att komma åt med gräsklipparen nu samt att det skvätte upp en massa gräs och bös mot fönstret och grunden som såg himla skräpigt ut. Kolla inte in persiennen i fönstret den ser för jäklig ut efter katternas framfart:))
Då vi redan hade grusgångar runt om i trädgården var det bara att fortsätta, här har Göran "hyvlat" av lite jord så att kullerstenarna inte ska rulla ner i rabatten. Markduken är lagt och kullerstenarna utlagda där de ska vara.
Så här snyggt blev det framför källarfönstret när vi fick planat ut och höjt marknivån:) inget mer bös utefter fönstren nu inte:)) Här tänkte jag/vi ha eventuellt en blomkruka eller något annat.
Så här långt hann vi i går. Nu har Göran börjat jobba nätter så han sover ju på förmiddagarna. Hoppas att han orkar fortsätta på eftermiddagen annars får det vänta några dagar:)

9 kommentarer:

 1. Jag är imponerad Monica av det ni gör. Själv känns det inte som om jag hinner med något.

  Ha det bra,
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Ni får gjort så mycket och fint blir det.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Kanonfint blev det! Åh, jag älskar grus :) Har en grusplats på vår baksida, det knastrar så gott när man går på det och man hör alltid om någon är i antågande :)

  Förresten - hade du inte nämnt persiennen, hade jag aldrig ett den ;)

  Ha en skön helg, kram ♥

  SvaraRadera
 4. Ni är verkligen effektiva! :) Och fint blir det!

  Ha en skön helg!
  kram

  SvaraRadera
 5. Det blir så snyggt, ser så prydligt ut, genomtänkt och enhetligt med de trädgårdsgångar, som visats tidigare. /Vänligen Ulla Laiho

  SvaraRadera
 6. Så himla bra det blev!
  Tummen upp:-)
  Snyggare med gardiner än persienner,men katterna hade nog roligt!
  Ha en trevlig trädgårdshelg,verkar som om det skall bli fint väder:-))

  Vänligen MLK:_))

  SvaraRadera
 7. Oj, vad nu jobbar och står i! Här händer det minsann inte så mycket, men maken har bara två veckor kvar att jobba, sen går han i pension och då får han en ny arbetsgivare - jag! Då hoppas jag att vintern håller sig borta ett tag till, så att vi kan få lite gjort!
  Ha det riktigt bra!
  Christina

  SvaraRadera
 8. Jösses vad ni jobbar! Riktigt snyggt blir det. Jobbar tyvärr själv för mycket med det där oviktiga betalda arbetet, för att överhuvudtaget hinna göra något i den så viktiga trädgården just nu.

  SvaraRadera
 9. Det blev riktigt snyggt!
  Jag måste snart göra något åt mina grusgångar, som numera mest är ogräsgångar. Tror inte det någonsin funnits markmatta under dem :-)

  -8 här i morse, vackert men väl kallt.

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera