lördag 9 augusti 2014

Snacka om hög :)

På min trädgårdsrunda i kväll efter ett välbehövligt uppfriskande regn :), gick jag förbi min vita rosenflockel. Ja, jag tror att det är en Eupatorium maculatum 'Alba' men jag är inte säker eftersom den, när jag köpte den var märkt med ett annat namn som inte stämmer.  Nu var det inte namnet jag tänkte skriva om här utan höjden - snacka om hög alltså :) Ca 270 cm är den och en "vanlig" brukar ju vara mellan 150 - 200 cm. Tycker att det är underligt att denna klarat torkan och till o med växt till denna ansenliga höjd medan fläckflockeln i samma rabatt nästan dött. Den "lilla" 'Baby Joe' (den som bara skulle bli 80 cm) är i år också högre än någonsin medan rosenflockeln nästan lämnat in. 
 Gillar den här vita väldigt mycket och ska se om jag kan ta frö på den i år.
Tycker att den är som allra vackrast i knoppstadiet, innan allt blir ett enda stort ruffs :)

8 kommentarer:

 1. Snygg! Har nåt liknande men av normalhöjd.... o visst är de vackrast i knopp <3
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Vad din har vuxit på sig! Jättefin. Jag har samma erfarenhet som du i sommar. Min vita växer bra och min vanliga rosenflockel undrar jag om den inte är död.

  SvaraRadera
 3. Imponerande,jag köpte en vit förra helgen.Har både fläckflockel som sväver högt över mitt huvudet och 2 andra rosflockel som inte skulle blir så högt.de är redan högre än de skulle blir men vad gör det.De trivs här och bin fjärilar älskar de.Alla har tagit torkan bra och blommar nu.

  SvaraRadera
 4. Det är inte första gången jag beundrar din vita flockel. Den står på inköpslistan men sedan jag kollade sist har SKUD döpt om Eupatorium maculatum 'Album'. Den skall numera heta Eupatorium fistulosum 'Massive White'. MIn Eupatorium maculatum 'Purple Bush' mår som vanligt prima men tror inte att den är högre än normalt. 'Baby Joe' åkte på komposten redan efter två år. Vitsen var ju att den skulle vara låg men eftersom den inte var det och blommorna inte är mycket att hurra för så finns det roligare växter man kan ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt A-C den är köpt som E. fistulosum men enligt Jonas Bengtsson i Djupedal så är det inte det :) 'Baby Joe' ska jag flytta till hösten om vi hinner för den är alldeles för stor där den står nu.

   Radera
 5. Gillar också den vita men hos oss blir den inte lika reslig som hos er.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Vilken bjässe och så vacker! Har ingen flockel ännu, eftersom jag helt enkelt inte har nåt bra ställe att plantera på. Känns som om det får bli en ny rabatt...
  Kram Anette

  SvaraRadera
 7. Åh, Monne! DEN saknar jag! Oj vad den skulle klär min rosenflockel - floxrabatt! Mina vanliga rosenflocklar är höga som attan och ser definitivt inte döende ut ,-))!
  Nu får jag hålla utkik efter den - som planta! Att så den skulle ta för lång tid ;-I))! /Anja

  SvaraRadera