tisdag 19 augusti 2014

Rotblöta!

Det är underligt det här med väder. Allt det regn som vi så förtvivlat längtade efter i maj-juli kommer nu, tyvärr kommer allt på en gång men det är väl bara att inse att så här är det och inget kan man göra åt det :) Träd o buskar är riktigt nöjda att de får sig en rejäl rotblöta innan hösten kommer och de ska förbereda sig inför vintervilan. Nu har i alla fall skogslinden (Tilia cordata) blommat över och blommornas stödblad som fungerar som ett segel vid fröspridningen lyser nästan limefärgade i trädet, ser nästan ut som om den håller på att få höstfärger men så är det inte :) 
 Stödbladet (seglet) i närbild.
Även  perennerna är nöjda över regnet, här är en väldigt vacker chrysanthemum (tror jag det var) som jag fick av Märit Mårtensson i Skåne:) Ja, vi bytte kan man säga, hon fick en bit hosta av mig och så skickade hon denna jättevackra planta till mig:) Den har växt till sig rejält i sommar och nu blommar den alltså:) Tack snälla Märit!
Visst är den söt ca 5 cm i diameter är blomman och 60 cm hög.

1 kommentar:

  1. Jättesöt chrysanthemum. Tänk när den vuxit till en liten buske... Och så gott att kunna byta med varandra. Antar att det inte är lätt att hitta nåt som du inte har : )
    Varma kramen
    Anette

    SvaraRadera