lördag 3 november 2012

Vad håller de på med?

 Är det fler än jag som skarpt ogillar julpyntning i butikerna redan i oktober? Tycker att det blir tidigare och tidigare för varje år som går, snart lär de väl börja strax efter midsommar:( Jag älskar att kolla på allt julpynt i olika färger och allt glitter och fint som finns och jag brukar själv ta fram allt julpynt redan till 1:a advent och redan det tycker många är alldeles för tidigt, men nu har handlarna gått för långt tycker jag, det är FYRA VECKOR kvar till första advent och det har skyltats i ett par veckor redan minst;(( Vad håller de på med??
 Man blir ju totalt blasé på allt vad julpynt heter redan innan 1:a advent på det här sättet:( Kommer ihåg förr när det var tradition att åka ner till Stenungsund eller andra orter/städer med för den delen och titta på julskyltningen det var ofta omkring 1:a advent och då var det lagom och man kände julstämningen i luften. Nu blir man (i alla fall jag) nästan arg när de spelar "Jingle Bells' och andra julsånger om o om igen vilken butik man än går in i.
Fast fina saker finns det ju naturligtvis fortfarande att titta på, bara det att jag inte vill köpa nu. Snälla alla köpmän KAN NI INTE VÄNTA LITE MED JULSKYLTNINGEN TILL NÄSTA ÅR????????????
Säger jag som om någon skulle bry sig om vad jag tycker:) Nu har jag i alla fall fått ur mig min frustration över att jag berövas min förväntan och glädje inför julen.

9 kommentarer:

 1. Håller med Dej!!! Jag blir så less för jag är precis som Dig.. Visst är det jättemysigt att gå o kolla på lite nytt, OCH det ska va i Dec. Jag plockar fram adventsgrejor till 1:e advent. Sen smyger jag in "tomtar o troll" från Lucia. Julgranen ska helst kläs lillejulafton fast det har blivit lite tidigare numera.. Sen vet jag att jag SETT saker /man kan ju inte undgå dem när man handlar/ ock tänkt köpa senare- DÅ finns det inte kvar.. Har egentligen bestämt att nu väntar jag till rean så får det bli det som det är..Ja i år har jag fuskat. Köpte lite i Berlin.. Men dit kommer jag ju inte mer i år iaf. Det kan ju inte räknas.. Visar det iaf inte förrän efter Lucia!!
  Ninnekram

  SvaraRadera
 2. jo håller med er ,, jag blir med lite trött på det...men rean i januari är kul ,,fast då får man vänta nästan ett år innan man får använda det..ha en go kväll kram Monica

  SvaraRadera
 3. Jag håller helt och hållet med er.Tag tycker också det är alledes för tidigt me julpynt.1:a advent tar jag fram pyntet,tomtar lite senare.Julgranen har jag slopat,är inte hemma julafton.Tom julmässorna och julborden har dragit igång,inte kul.
  Trevlig helg

  SvaraRadera
 4. Visst är det tidigt. Men jag sa just här hemma igår att jag längtar till att få ta fram julsakerna och det är inte jag.//Britt

  SvaraRadera
 5. Det kommer måhända sluta med att ingen orkar ha jul ända till 24:e december så alltihop vattnas ur?
  Jag tror det behövs mer fokus på att pynta höst helt enkelt! Fler troll, höstälvor och flyttfåglar! Mer lyktor och ljus! Mer lövorange, barkbrunt, mossgrönt och morgonhimmelslila!

  SvaraRadera
 6. Håller fullständt med. Det är riktigt riktigt jobbigt det här. Vår matbutik hade en hel avdelning full med julsaker.
  Sååå tröttsammt.
  Jag är inte så förtjust i julsaker överhuvudtaget, vet inte hur jag skall stå ut.
  Snart är det väl Bjällerklang musik också. Pust stön!

  SvaraRadera
 7. Håller fullständigt med dig!!!här har nog en affär i staan haft julgrejor en månad...skittrist!!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 8. Visst är det hemskt. Och tänk dom stackarna som jobbar i det hela tiden. Vill dom ens pynta alls hemma. Dom måste ju ha julpynt upp i halsen..tråkigt.Kram.

  SvaraRadera
 9. Skönt att se att jag inte är ensam om att vara anti mot allt för tidigt julande i alla affärer.Visst är det roligt att titta på allt nytt som kommer varje år, men som sagt alldeles för tidigt.Något som också irriterar mig är att Semlor börjar säljas i November. Snart har vi dem på julbordet för att inte tala om alla konstiga/äckliga fyllningar. Hallowen-semlor med orange grädde t.ex.Semlor hör fastan till,med grädde och mandelmassa. Varför kan ingenting få vara som det varit, allting ska det ändras på.

  SvaraRadera