onsdag 14 november 2012

En kul grej!

Äntligen har mina pioner kommit;) beställde i somras pioner från Italien inte för att de hade annorlunda utbud, utan för att de var rätt prisvärda och det var en kul grej:) De var dock rätt sent levererade så det är tur att det inte är frost och tjäle ännu. De ser dock väldigt kraftiga och fina ut med många ögon så i morgon ska jag ut och plantera:) Detta är namnen på de jag köpte: Paeonia lactiflora 'Pillow Talk', P.lact. 'Show Girl' och P.lact.'Opal Hamilton' Ser fram mot våren när jag får se dem grönska och kanske blomma:) Håller på att måla mina skåp, visar resultat senare:))

9 kommentarer:

 1. Härligt att det fortfarande går att plantera! Jag ser fram emot att få se dina skåp. Ditt inlägg insprirerade mig så jag åkte till Erikshjälpen idag och imorgon hämtar jag en bokhylla. :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så trevligt att jag inspirerade dig att köpa en en "egen" bokhylla att greja med:) Ha det gott/Monne

   Radera
 2. It sounds like you got a good deal on the Paeonia from Italy. At least they were delivered before it got too cold to plant them. With luck they will be mature enough to get some blooms next year.

  SvaraRadera
 3. Väldigt fina pionplantor! Och tur med vädret har du ju också! Ser fram emot att få ta del av blomningen så småningom!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Bra idé med bollen :). Fränt att beställa från Italien//Britt

  SvaraRadera
 5. Oh, så fina de ser ut. Och,så bra att du kan plantera dem nu.
  "Kul grej"! Nä för tusan! Nu måste jag hitta på lite skrattretande saker också;)))! Jag går ut och PYNTAR;)))! Också en kul grej fast inte så originell som att beställa pioner från Italien;))))/Ciao! Anja

  SvaraRadera
 6. Vilka fina plantor du fått! Ska bli roligt att se dem i blom så småningom. Om man inte planterar för djupt, så brukar de ju kunna blomma året efter plantering, så det finns gott hopp.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Så härligt att få sätta spaden i jorden så här års!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. My Epimedium grandiflorum 'Lilafee' usually keeps its leaves through very cold winters, and is often green when the snow melts in spring. It's nice to have some perennials that lengthen the gardening season.

  SvaraRadera