onsdag 2 november 2016

Tomt och ödsligt!

 I torsdags bar Göran upp de sista krukorna som ska vinterförvaras inomhus till stallet. Nu är alla fuchsiorna klippta och inburna i garaget, alla Agapanthus och min Zedrak också. Även det lilla olivträdet hamnade där fast dessa hortensior får stå kvar här tills löven fallit av, sedan åker både de och de andra buskarna o träden som står i planteringskön in på logen :)
 Alla perenner som inte blev sålda i år är nu satta i backar och inflyttade på logen där de får stå tills vi ställer in dem i en tom hästbox i lilla stallet :)
Ser lite tomt och ödsligt ut men det är skönt att de är inne nu när man märker en rejäl temperaturskillnad, just nu 21.45 är det bara + 0,4 grader ute så det lär nog bli frost i natt. Om ni som är uppmärksamma undrar vart mitt foto tagit vägen så försökte jag byta ut det mot ett nyare, jag ser ju inte riktigt ut sådan längre ;) men det enda som hände var att det gamla försvann, men det nya vill inte in :) Nåja det funkar förhoppningsvis en annan dag.

7 kommentarer:

 1. Återigen - den där ladan den där ladan! Och visst är det skönt för varje höstsyssla man kan pricka av på måste-listan!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. vilket jobb ni gjort.. hoppas att vi till sommaren får ork att åka till vännerna på Tjörn o då vill jag så gärna kolla in allt det fina hos er. Det är mycket som ändrats sen vi var där. Du har Hortensian kvar ute ?? Jag fick en i sommar som står kvar i sin kruka o blommorna är ju fina fortf. KAN jag låta den stå ute-- Har ngn liten buske sen gammalt o den övervintrar ute i rabatten-- men nu har jag ju inte satt ner denna -- Hur ska jag göra.??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade nog chansat att ha den ute, ställ den bot hussidan så att det inte blir för blött i krukan.Vi sätter in våra övervintrare på logen för det mesta men det blir ju frost även där så det är mest för vattnets skull som vi sätter in dem på logen, det regnar ju inte där ;) många har vi stående på altanen under tak. Ha det gott/Monne

   Radera
  2. Tack då vet jag att jag kan sätta in den under altantaket. Där är öppet ut men blir det riktigt kallt får jag väl lägga en filt om den lille stackaren Kram

   Radera
 3. Ladan, som jag har haft förmånen att se med egna ögon, är en välsignelse för trädgårdsfolk.
  Visst känns det skönt när det nödvändiga "onda" är gjort?!
  Att blogger krånglar är numera vardag. Funderar faktiskt att byta blogg. Får se om jag orkar bry mig tillräckligt mycket för att byta.
  Ha det gott Monne och tack för ditt support på Fb!
  /Anja

  SvaraRadera
 4. Det är ganska mycket pyssel på hösten och i år känns det som att den var väldigt kort. Det var väl för att det var sommar så länge. Har dock för ovanlighetens skull hunnit med det jag tänkt mig och det känns bra för idag är det vinter hos oss. Snön har fallit och det är vitt. Jag har i och för sig inte lika mycket att stå i som vad du och många andra har. Hoppas jag kan komma förbi hos dig nästa säsong. Det skulle vara så roligt att se din fina trädgård och dina växter i verkligheten.
  Önskar dig en trevlig helg!
  Anna-Karin

  SvaraRadera