måndag 28 november 2016

Ett liet "husmorstips" :)

 Alla som har glasluckor o sidor i sina braskaminer vet hur de ser ut efter x antal brasor, här är en bild på hur de kan se ut. Denna bilden är sedan förra året. Årets glasrutor var ännu värre men jag glömde ju att fota innan jag putsade.
 Nu ser de ut så här :) rent o snyggt och man kan se brasan så vackert nu :)
 Även sidorutorna kan man se igenom nu :)
Sedan jag av en tillfällighet köpte dessa "suddare" på Ullared för många år sedan går rengöringen som en dans:) Köpte dem för att de var billiga :) och hade ingen aning om vad jag skulle använda dem till men så kom jag att tänka på braskaminen, vill ju inte använda kemikalier (brännfarligt?) där. Det som förr tog en "evighet" går nu jätte snabbt. Kan verkligen rekommendera dessa. Finns nog på de flesta mataffärer vi diskborstar o dyl. fast där är de betydligt dyrare än på Ullared :) Ett litet husmorstips så här i julstökets tider ;) Ha det gott alla!

12 kommentarer:

 1. Spännande, funkar de på textil också? Är det fett de tar upp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle tro att det går på textil också, vet inte hur det fungerar men det är inte bara fett som de tar bort. Vet att de som har båtar (plast) tar bort eventuella fläckar o missfärgningar med dem. Du får testa dig fram :)

   Radera
 2. Så lustigt Monica, jag har häromdagen försökt göra rent min braslucka med hjälp av spisskrapan och något rengöringsmedel. Det gick så där..Tack för tipset till nästa gång. Jag köper mina fläcksuddare på Ica Maxi, använder dem bl.a. till mina gamla slitna bänkskivor i trä

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testade på ingodd smuts/fett på ugnsluckan idag också och det fungerade kanon, har aldrig fått bort så mycket med ugnsrengöring förut så jag är supernöjd :)

   Radera
 3. Bra att du hittat en produkt som fungerar.
  I mitt förra boende hade vi en kamin med glasrutor som svartnade. Det som fungerade bäst där var att ta en trasa eller lite hopknycklat tidningspapper, blöta upp, ta lite av askan och gnugga bort. Väldigt smidigt faktiskt.
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Husmoderstips mottages tacksamt! Har aldrig sett nån sån suddare tidigare, men snubblar jag över nån så kommer den att få följa med hem. Här finns det också glas att gno på.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Får kolla efter "suddarna" nästa gång jag handlar. Gissar att de fungerar på allt glas och det har jag ju en del även om jag tyvärr inte har någon braskamin att mysa vid. Ett bra tips att ge bort som en liten julklapp också, till dem som har kaminer. Tack! Tack!
  Allt gott!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Ska definitivt testa "dina" suddar! Brukar använda det gamla husmorsknepet att doppa en fuktig hopskrynklad tidningssida i aska och gno, funkar bra men är lite messigt, måste eftertorka med hushållspapper.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera