söndag 13 november 2016

Så många sticklingar blev det :)

 Idag kollade jag de andra av de sticklingar som jag tagit i höst. Jag tar ju inte alls så många som Göran brukar göra men de jag tar är jag väldigt stolt över :) Det var bara sommarbuddlejan som inte riktigt ville ta sig men det hade jag inte väntat mig heller, den är lite kinkig men det blev några i alla fall :) Men här är det en liten söt Rhododendron som det far finfina rötter på R. radicans 'Bergen' heter den och det blev 3 krukor till förutom denna :)
 Av den här blev det totalt 4 krukor också och det är min favorit bland de småbladiga nämligen R. 'Sarled'
 Så här såg den ut när jag köpte den 2012, förälskade mig direkt eftersom blommorna och faktiskt hela busken påminde om Daphne :)
 Den här blev det 6 st av. Deutzia gracilis (Stjärnbuske) tyvärr hittade jag ingen bild på moderplantan men ni får googla om ni är nyfikna :)
 Så till buddlejan då :) 3 sticklingar blev det och jag hoppas att de överlever vintern.
 Så här ser sommarbuddlejan ut (Buddleja alternifolia)
 Doftar underbart och är alldeles full av fjärilar, bin och humlor när den blommar :)  Alla lövfällande sticklingar ( de två sista) och även hortensiorna på förra inlägget åker snart in i garaget där temperaturen är betydligt lägre och ljuset obefintligt (för en växt) Till våren tar jag in dem i stallet igen och driver dem tills det är dags att ta ut dem igen :)
Mildväder idag så G passade på att lägga vattentunnorna ner och få ut isklumpen, de behöver komma in under vintern för att inte spricka.

6 kommentarer:

 1. Sååå duktig du är Monne! Vilka fina små buskar du kommer att ha om ett par-tre år!

  Ha det så gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Jag har testat med sticklingar någon gång, utan att lyckats! Jag blir ju lite sugen på att testa lite mer seriöst när jag ser dina lyckade.
  För det är ju ett fantastiskt sätt att få nya plantor av sina favoriter!
  Japp, nästa år ska jag...

  Må gott!

  //Veronica

  SvaraRadera
 3. Jag beundrar dig som lyckas så bra med sticklingar, en konst jag gärna vill lära mig! Finns det någon bra sida på nätet där man kan läsa om hur man gör?
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har själv lärt mig av en mycket duktig kille så jag vet inte om jag hade lyckats om jag tittat i en bok eller på nätet. Det finns säkert bra information på nätet. Du får testa:)

   Radera
 4. Så roligt när det lyckas. Jag tycker eftervården av sticklingar nästan är svårare än att få dem att rota sig. Om man inte har en bra vinterförvaring så stryker de med, men du har ju fina förutsättningar.
  //Helene

  SvaraRadera
 5. Hej
  Vad trevligt att få information om rhododendron sticklingar, det måste jag söka mera information om på nätet och sedan försöka själv med det. Tack//Agneta

  SvaraRadera