onsdag 16 november 2016

Grått o trist!

 Efter att ha haft lite snö och frost dygnet runt i någon vecka så slog det plötsligt om till mildväder, i alla fall på dagen ;) I dag har det varit ruggigt grått o disigt så det blev soffhörnet med en bok :)
Den nya fågelautomaten är mycket populär, i alla fall av fåglarna ( den är otroligt svår att fylla på) Det fullkomligt vimlar av fåglar men här är det blåmesar och talgoxar som fastnade på bilden :) Andra fåglar är nötvecka, hackspett, entitor och rödhakar :) Skatorna kommer de med men de små ettriga blåmesarna brukar jaga bort dem :)

6 kommentarer:

 1. Den ser avancerad och lite knepig ut er nya matare - men vad gör man inte för de små liven! Även här en genomgrå dag men vi har fortfarande mycket snö kvar.
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Roligt med fågelbesökare i trädgården. Vi har länge tänkt plocka fram fröautomaten men ännu inte kommit till skott, i morgon kanske.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Roligt med fågelbesökare i trädgården. Vi har länge tänkt plocka fram fröautomaten men ännu inte kommit till skott, i morgon kanske.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Grått är det ju men jag utelämnar "trist" :-)
  Vi har matat fåglar redan hela oktobern också. Nu har kråkan kommit på hur den också får i sig fröerna- den välter hela mataren och mumsar i sig från marken.
  Din typ av matare skulle "kra-kra" kanske ge upp. Jag får köpa en ny .
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 5. Har samma fåglar som kommer på besök till fröautomaterna som du. Förutom dem du nämnde så har även domherrarna varit här många gånger och det förvånar mig lite eftersom de inte brukar komma förrän det blir riktigt kallt. Hur som helst, de är hur vackra som helst och förstås hjärtligt välkomna. Den lite ettriga blåmesen är kul att studera och likaså nötväckan som bråkar och har sig för att komma fram. Mina blåmesar lyckas inte skrämma kajorna, skatorna och kråkorna så jag får ha matare med nätklot runt så de inte tar sig in. Igår var det grått grått men idag ska det bli sol. Skönt!
  Allt Gott!
  Anna-Karin
  PS Fina sticklingar. DS

  SvaraRadera
 6. Trevligt att studera fåglarna vid matarna. De har så mycket för sig och blåmesarna är verkliga tuffingar. Ofta bråkar de. Så länge det inte regnar tycker jag vädret är rätt behagligt, men å andra sidan är fortfarande brunnar torra i mina trakter och det fattas en meter i sjön.
  Ha det så gott
  /Anette

  SvaraRadera