måndag 8 juni 2015

Skåneresan fortsätter!

På söndag morgon efter frukosten klockan 7, satte vi oss åter i bussen för avresa klockan 8.00. Förväntansfulla som barn över dagens agenda:) Första stoppet var hos Gunilla och Lars Hansson i Vitemölla. Det var en liten men extremt välplanerad och pedantskött trädgård hos två esteter:) Denna fantastiska skapelse har Tage Andersen gjort, han är en Dansk blomsterkonstnär/formgivare som håller till bl.a på Gunillaberg utanför Jönköping när han inte är i sitt andra hem i Köpenhamn. Här hade Gunilla o Lars planterat en Clematis 'Summer Snow'. De berättade att när den blommade lite senare sommaren så fullständigt vällde de vita blommorna över kanten på denna skapelse, kan bara föreställa mig den vackra synen :)
 Allt i denna trädgård var uttänkt in i minsta detalj, så otroligt vackert, udda och personligt så man nästan fick andnöd:)
 Här ser man ner i trägården från en liten höjd till vilken det ledde en vacker trappa. Här kan ni se det specialbyggda orangeriet/växthuset som jag skulle kunna göra ett alldeles eget inlägg om, helt makalöst! Kanske jag gör det en annan gång annars kan ni ju boka in ett eget besök och se med egna ögon denna skapelse:)
 Efter detta besök blev det ett stopp i Kivik, närmare bestämt på plantskolan i Ulriksdal trädgård. En plantskola som hade et där lilla extra. Där köpte vi en fin liten Acer palmatum 'Felice' och ytterligare en gargoyle, bilder på våra inköp kommer senare:)Lite kaffe vid bussen och sedan bar det av till Henrik Valentin i Vitaby. En trädgård med många rum och ljuvliga detaljer :) Här åt vi också vår medhavda lunch från hotellet medan vi smuttade på lite vin som Henrik o Kalle sålde till självkostnadspris :)
 En kul idé, stoppa en slang i en vattenkanna och vips har du en fontän :)

 Stora häckar gjorde trädgården till en lummig oas.
I Ängelholm kom vi så till sist till Gunilla Bokelund Bengtsson o Rolf Bengtsson. Vilken mysig och trevlig trädgård de hade! Ett fantastiskt växthus och en egen grillplats med bänkar med fårskinn. Rabatter med både Rhododendron o perenner i skön harmoni.
 Eftersom Rolf är keramiker och har egen verkstad på tomten fanns det en mängd av hans alster lite här och var i trädgården att titta på och njuta av:) Här hade han satt upp ett "gäng" med minifågelbad som var belagda med riktigt guld på insidan och de lyste om dessa som om det vore lampor :) Så snyggt med masseffekten:)
 Sådana här damer gjorde han också och en fick faktiskt följa men hem till Tjörn :)

En ingång/utgång helt i min smak! En fantastisk helg med en MASSA intryck och idéer låg nu bakom oss och den långa resan hem påbörjades. Ja vi gjorde ett stopp till på en vägkrog för att äta middag och vi var hemma på "vår" slutstation vid nio på kvällen där vår svärson var snäll och plockade upp oss med alla våra backar med inköp. Upptäckte när vi kom hem att vi glömt att få med oss våra resväskor :( De viktigaste var ju våra växter/inköp så våra väskor glömde vi totalt bort hahahaha. Göran fick alltså slänga sig i bilen och åka efter till bussens slutstation och hämta dem, när han åkt ringde en medresenär som klev av samtidigt med oss, att de gjort likadant :) Så Göran hämtade deras också :) Skönt att man inte är ensam om att göra bort sig hahaha.

5 kommentarer:

 1. Men så fina ställen ni varit på! Helt underbart! Kan du inte skriva en lista på ställena med adresser och lägga ut?
  Tänker mig att få besöka er på Tjörn kanske i sommar? kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är hjärtligt välkommen att hälsa på oss Margit! Vill du ha adresser till besöksträdgårdarna så kan jag nog fixa det men jag lägger inte ut något på nätet. Vi kan höras av via fb och meddelanden :)

   Radera
 2. ÅÅÅ vilken resa ni gjort!!! Jag har en önskan om att få se lite trädgårdar i Skåne men det blir nog inte i år.
  Ha en underbar dag!!!

  SvaraRadera
 3. Den Skåneresan vi gjorde gav mig mycket andnöd men också mycket inspiration. Det var verkligen underbara trädgårdar vi fick se och ingen var den andra lik.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. very informative post for me as I am always looking for new content that can help me and my knowledge grow better.

  SvaraRadera