tisdag 9 juni 2015

Överraskningar!

 På våren när alla träd o buskar slår ut får många otroligt vacker nytillväxt som ibland kan överraska rejält som den här Rhododendronplantan. Helt limegula lysande blad, har faktiskt aldrig sett något liknande :) Klickar ni upp bilden kan ni se på skylten vilken korsning det är.
 Även fröställningar kan överraska, den här ser ut som en "narrmössa" tycker jag :) Det är fröställningen på Paeonia mairei (Glanspion) som ser så häftig ut :)
 Rhododendron 'Arnesens Gem' blommar och doftar fantastiskt just nu och överraskningen med den här är att rådjuren inte ätit upp alla blommorna i år ;)
Vad är överraskningen med den här då undrar ni? Jo, att jag varje år blir lika förvånad över hur sagolikt vacker den är även utan blommor :) Rhododendron quinquefolium (fembladsazalea) är namnet :)

5 kommentarer:

 1. Ja håller med dig, fembladsazalean behöver inte ha några blommor för att vara fin och det behöver inte rododendronen som du visade på den första bilden heller. Så vacker nytillväxt den har.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Urläckert med fröställning och fembladsazalea!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Den nytillväxten var verkligen i en klass för sig, otroligt vacker. Ser att Rh. proteoides är inblandad, det brukar bli fint då!

  SvaraRadera
 4. Fembladsazalean föll jag för direkt!
  Ser att du varit i Skåneland igen.
  Allt gott i försommaren.
  Annika

  SvaraRadera
 5. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

  SvaraRadera