måndag 15 juni 2015

Gamla växter o nya .............

 ......... det här är t.ex en av de absolut äldsta växterna som vi köpte när vi började med trädgården för ca  12 år sedan :) Har ingen aning om var vi köpte den men den är en riktig långblommare,  från juni till september ungefär. Saxifraga rotundifolia (Prickbräcka) heter den. Vi har den planterad i skugga och där lyser de vita blommorna vackert.
 Geranium renardii 'Philippe Vapelle' är en annan relativt "gammal" planta som jag också är väldigt förtjust i. Dels de vackra bladen men ........
 ........ också för de vackra blå blommorna :) Det bästa är dock att den är "snäll" för den sköter sig och frösår sig bara ytterst lite. Har börjat att tröttna på vissa nävor och andra växter med för den delen som frösår sig så där infernaliskt så att man får plantor i princip överallt där man inte vill ha dem.
En av de lite nyare inköpen är den här, en Acer nicoense.  Eftersom vi är morföräldrar till en liten Nicholas (Nicko) var vi ju bara "tvungna" för ett par år sedan att köpa en Nikkolönn som den kallas :) Den har mycket vacker nytillväxt :)

3 kommentarer:

 1. Visst är det roligt att hitta växter som bär ett kärt namn! Och prickbräcka har även jag och tycker om den.

  /Anja

  SvaraRadera
 2. Ja nävor får man tänka till innan man planterar dom... Men dom funkar himla bra där man inte vill ha ogräs....
  Ha´t himla gôrgôtt i sola
  Nina

  SvaraRadera