fredag 2 maj 2014

Vill inte ha rotskott!

 Nu har jag fått både slemlösande brustabletter och astmaspray av doktorn så nu känns det mycket bättre:) Har inte haft varken lukt eller smak på en vecka men idag kände jag faktiskt den berusande doften av hybridolvonet Viburnum burkwoodii:) Igår tänkte jag klippa ner den numera döda bokharabindan som såg så trist och ful ut på ingångportalen. Sagt o gjort, hade väl hunnit halvvägs när jag slant och klippte mig i lillfingret:( Behövde inte gå till doktorn eftersom jag har lindat det ordentligt men jisses så handikappad man blir, vill ju inte få in jord i såret eller blöta ner plåstret. Ja ja är det inte det ena så är det det andra :)
 I år blommar min fina dvärgmandelbuske (Prunus tenella) den har jag fått av en trädgårdsvän ( tack Anette:)) och den är så fantastiskt vacker - MEN jag fick reda på att den sprider sig med rotskott och det vill jag till varje pris undvika. Har köpt en jättestor kruka där den ska få bo hädanefter:) 
 Den här lilla raringen Armeria caespitosa 'Brookside' har hämtat sig fantastiskt efter förra vinterns/vårens härjningar.

3 kommentarer:

 1. Sönt att du äntligen känner dig bättre!
  Den ser jättefin ut. Rotskott skjuter den förvisso, beror på planteringsläget om det passar sig förstås.
  Väldigt söt armeriakudde.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Det är tufft att vara trädgårdsmästare... krya på dig! Härliga växter du visar. Armeriankudden är verkligen ursöt.

  Fortsatt trevlig helg
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Jag väntar med spänning på mina olvon med, har snöat in lite på viburnum något år. En Marieesii som jag köpte för många år sedan skall blomma för första gången, började nästan undra om det skulle hända… Ett par olika hybridolvon har jag införskaffat med, just för doften. Eller ja, de är väldigt fina med förstås! Krya på dig nu!

  SvaraRadera