tisdag 13 maj 2014

Magiskt vackert!

 Äntligen en dag utan regn:) Var ute hela förmiddagen och rensade och donade i rabatterna innan jag åkte till sjukgymnastiken. Eftermiddagen tillbringades med barnbarnet:) Nu i kväll gick vi en runda, Göran o jag och fast vi bott här i 35 år blir jag lika lycklig över den här utsikten, speciellt i sådant här försommarkväll när ljuset är magiskt vackert:)
 Nu blommar mina små pleione som jag köpte på en växtmarknad för ett tag sedan. Den här gången har jag planterat dem i en stor kruka och kommer att ta in hela krukan till hösten så att de slipper vintervätan.
 Bronsbladet (Rodgersia podophylla) är en stor favorit i min blötaste rabatt, till min stora glädje verkar sorken rata den vilket är perfekt:) Denna rabatt är för övrigt under omarbetning av den anledningen (sorken alltså:)) Det mesta är fördärvat men en del har jag grävt upp och ska flytta. Ska bara ha sådant som sorken inte gillar:)
 Den här Rhododendronknoppen kan man inte missa, det är en yaku.hybrid som heter 'Marlis' 
Även R. luteum (Guldazalea) börjar slå ut nu och jag var tvungen att stoppa näsan i den här blomman för att känna doften:) Om några dagar när många fler blommor är utslagna känner man doften på långt håll - UNDERBART!!

1 kommentar:

  1. Vackert!!! Här i Wales skiner faktiskt också solen idag, för det gör den inte alltid här, vilket troligen alla redan vet.

    SvaraRadera