måndag 5 maj 2014

Färgskvätt!

 En del växter gillar man väldigt mycket även om man måste hålla efter dem hela tiden:) Den här är en sådan. Kameleontbusken (Actinidia kolomikta) har ett kraftigt och nästan våldsamt växtsätt, här har jag låtit den gå upp i ett rostigt valv. Just nu ser den ut så här -klicka upp bilden så ser ni bättre, lite vitt har det blivit på bladspetsarna...............
............den här bilden är från förra året i juni och då ser den ut så här :) Som om någon skvätt rosa och vit färg på den:) Men man måste som sagt hålla efter den. Jag klipper in alla grenarna till ca 10 cm på våren sedan får jag klippa med jämna mellanrum under sommaren för den växer så det knakar och den kan skicka iväg upp till 7 meter långa rankor som man får klippa in. Men jag älskar den ändå:)

3 kommentarer:

 1. Tja

  Den dära Kameljontblomman var fräck. ibland önskar man att man hade en täppa eller trädgård att odla i.

  SvaraRadera
 2. Hei! Nydelig klatrende busk. Utrolig nydelig bladverk! Jeg plantet en slik i fjor og den kommer nå med flotte knupper, så jeg må vente enda litt før de vakre bladene kommer.. Vakkert bilde over deler av hagen din. Så nydelig med de ulike Hostaene som kommer opp av grusen. Christin/Cornelias verden.

  SvaraRadera
 3. Hei! Nydelig klatrende busk. Utrolig nydelig bladverk! Jeg plantet en slik i fjor og den kommer nå med flotte knupper, så jeg må vente enda litt før de vakre bladene kommer.. Vakkert bilde over deler av hagen din. Så nydelig med de ulike Hostaene som kommer opp av grusen. Christin/Cornelias verden.

  SvaraRadera