lördag 24 maj 2014

Mina favoriter just nu!

 Konstigt det där med tycke o smak och motsägelsefulla åsikter :) En del växter som sprider sig med jordutlöpare kallar jag ogräs och vill inte på något sätt ha dem i trädgården medan jag fullständigt ÄLSKAR andra lika spridningsbenägna, undrar varför? Flocknävan (Geranium microrrhizum) är en sådan, den breder ut sig och täcker in så fint:) Kanske beror det på att den är så oerhört lätt att rensa bort om man inte vill ha den:) En klar favorit är den i alla fall och jag gillar också den lite udda doften som andra tycker luktar "apa" jag är nog inte som alla andra :)
 En annan favorit är Azaleorna, i år har de fullständigt slagit rekord i blomrikedom och doft. Överallt i trädgården och även inne när fönster o dörrar är öppna känner man den ljuvliga doften:) Vi har ju en hel del olika namnsorter utplacerade lite överallt så att man kan känna doften var man än befinner sig. Här är det R. 'Schneegold' som visar upp sig:)
Rabatten 'Lilla Japan' är också en favorit, nu är det som allra finast när hostor och lönnar med sina olika gulgröna färger lyser mot gruset:)

4 kommentarer:

 1. Ja, våren og forsommeren er alltid så ny og fin! Sterke farger og fine bilder! Ha en god helg!

  SvaraRadera
 2. Hej Monne!
  Kanske är hemligheten just i det hur lätt ogräset är att avlägsna från platser där de inte får vara. Jag tycker som du att vissa gillar man och andra inte. Mitt absoluta gillakriterium är just hur lätt det är att avlägsna!
  Just nu är det svårt att välja mellan favvon tycker jag eftersom så många blommar samtidigt ;-)! /Anja

  SvaraRadera
 3. åå så fint i ditt japan..
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också doften av flocknäva. Det är en bra växt på många sätt. Kommer inte på några rikitga favoriter eller hatobjekt heller för den delen. De som hamnar på rätt ställe och sprider sig där de får vara är blir ju vackra och är favoriter. De jag inte har på rätt ställe som sår sig där jag inte vill ha dem blir jobbiga och tråkiga.

  Ha det fint
  Anette

  SvaraRadera