måndag 12 maj 2014

Ut o in mellan skurarna!

 Som sagt visst behövdes regnet men nu kan det väl räcka ett tag eller? Har kutat in o ut mellan skurarna hela dagen, och allt är blött och kletigt:( Tur att jag i alla fall kunde ta min lilla runda med kameran utan att det ösregnade:) Den här lilla söta rönnen har jag sått för ett antal år sedan (tror jag, det kan också vara den plantan som jag vann en gång. I alla fall är det en Sorbus microphylla (Småbladig rönn) Och nu har den nått en höjd av ca 1.30 cm :) Kan tydligen bli uppåt 4 meter. Blommorna ska vara gulvita eller rosa och det är rosa eller vita bär :) Inte lätt att veta vad man ska tro när det står lite olika om den:) Ja ja vi får väl se så småningom när den blommar och till hösten vilken färg bären får:)
 Det här vet jag i alla fall vad det är:) Så underbart när liljekonvaljerna blommar!
Det var hit jag kutade i dag, fortsatte alltså uppe på platån och om ni klickar upp bilden så kan ni se var jag har rensat och inte:) Just runt granen funderar vi på att göra något som ser lite kuligare ut men vad har vi inte riktigt bestämt än:) Nu är det inte så mycket kvar av rensningen fram till trappan så jag hoppas att jag kan få gjort det i morgon.

1 kommentar:

  1. Fantastiskt att liljekonvaljerna slagit ur redan! Det har de här också. I vanliga fall brukar det vara tidigt om man kan plocka en bukett i knopp till mors dag.
    Vilket jobb du har framför dig, men så skönt när det är färdigt!

    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera