söndag 4 maj 2014

Marknadshelg!

Varken i går eller i dag har det blivit något gjort i trädgården, igår var det ärenden i Uddevalla och besök en sväng på STA:s första växtmarknad för i år på Bången. Eftermiddagarna har tillbringats men barnbarnet:) Idag åkte vi till Råda Säteri strax utanför Mölnlycke för där var det växtmarknad som anordnats av Gerben Tjeerdsma :) (tror jag) i alla fall var det en massa försäljare och en massa hugade spekulanter:) 
 Det är alltid roligt att gå omkring på växtmarknader, man träffar hur många människor som helst som man känner:)
 Det var inte många steg man tog förrän man "gick på" vänner som man stod och pratade med en stund, på så sätt tog det lång stund att vandra runt och se vad det fanns för godbitar på borden:)
Vi köpte två stycken olika Cimicifugor (heter väl Actaea nu mera) det var Cimicifuga simplex 'James Copton' och C. rubifolia 'Blickfang' samt den här uppstammade dvärgalmen - Ulmus parviflora 'Geisha' det är en vitvarigerad namnsort:) I morgon hoppas jag att vädret blir lika fint som det varit i helgen för då ska vi sätta igång med både rensning och plantering:)

6 kommentarer:

 1. Låter som en toppenhelg 8-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Åh, fuskis dig! Jag har varit helt inställd på att åka till Bången, den enda växtmarknad jag kan besöka i vår (hundutställningar och annat de andra), min favoritväxtmarknad med, men tror du inte att jag glömde HELT.
  Faktum är, pinsamt att erkänna det, så fick jag ett sådant där omoget, löjligt sammanbrott av självömkan och hopplöshet och tårar i morse när jag kom på att jag hade missat den. Liiite mycket nu, och det hade varit himla kul att få handla lite växter till sig själv med :-) Förresten, en sådan alm, det hade jag gärna hittat med!

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅ lyckliga du som kunde vara där)
  Ha en underbar dag!!!

  SvaraRadera
 4. ÅÅÅ lyckliga du som kunde vara där)
  Ha en underbar dag!!!

  SvaraRadera
 5. Underbart att träffa dig och alla andra "kändisar"
  GRATTIS till 'Geisha' den har vi haft i 5-10 år "datan" mins inte inköpsåret riktigt.
  Karin //

  SvaraRadera
 6. Det var roligt att ses! /Anja

  SvaraRadera