onsdag 28 maj 2014

Så här ska den se ut :)

Blåregnet slår ut mer o mer för varje dag:) Svårt att få till en rättvis bild eftersom det är lite ljusare i blommorna än vad som är vanligt (tror jag) Måste ta tidigt på morgonen innan solen är uppe eller sent på kvällen när solen försvunnit bakom hörnet:) 
Här ser ni en närbild, är det en speciell namnsort eller brukar blommorna se utså här? Ni får jättegärna berätta i så fall :)
 Så här såg Cornus kousa 'Venus' ut för några dagar sedan, blommorna drar åt grönt och visst är de fina de med men...........
 ......... det är så här den ska se ut:) stora, kritvita blommor som är ca 10 cm i diameter:)

4 kommentarer:

 1. Underbart blåregn! Blått är alltid svårt att fånga på bild, men den ser så vacker ut. Här i Wales har de blommat ett tag, men med vädret här nu sker inga stora under, väntar på sol.

  SvaraRadera
 2. Ååh så fina! Jag borde inte försöka med blåregn i denna zon, men har en i kruka sedan några år i växthuset och övervintrar frostfritt. Den växer så långsamt. Cornus vill jag prova här så jag sådde frön i höstas. Tålamod är inte min grej egentligen, men övar! Kram!

  SvaraRadera
 3. Blåregnet är lurigt med sina färger. När man fotograferar i vissa ljus, så kan det se alldeles ljusblått ut, medan det blir mörkare blått i skugga. Vårt har snart blommat över nu och blommorna är mycket urblekta och den "regnar" hela tiden det vissna över oss vid utebordet. Vi sa just till varandra, att ni vet vi varför det heter blåregn! ;-)
  Älskar din vackra cornus och skulle inte ha något emot att ha den där limegröna färgen heller!

  SvaraRadera
 4. Venus, den får jag lägga till på önskelistan :)

  SvaraRadera