måndag 14 januari 2013

Inspirerad och förväntansfull!


Nu är vi hemma igen efter en inspirerande och trevlig helg i Varberg i trädgårdens tecken:) Tre föredrag på lördagen med lite mingel o kaffe emellan. Först ut var Thomas Bergqwist (Cross Grarden)som berättade om sin fantastiska trädgård men djungelkänsla, därefter var det Johan Nilsson (Botan) som berättade om en av sina resor till Sikkim och sist men inte minst Gunnel Carlsson som berättade om människor hon mött och mycket annat trevligt:) På kvällen blev det gemensam middag och på söndag morgon fortsatte det med två föredrag till och först ut var Tina Westerlund (Lärare på ett trädgårdsprogram) som pratade om hantverket bakom sticklingsförökning och sedan var det Jonas Bengtson ( Djupedals Plantskola) som presenterade några nyheter i växtvärlden:) Som vanligt innebar denna helg att man blev både inspirerad och förväntansfull inför årets trädgårdsliv:) I dag har det blivit kallare - 3,5 grader och det snöade lite lätt förut. Jag gick ut med kameran för att se hur långt mina julrosor kommit och inser att trädgården verkligen sover nu, svårt att tänka sig när man ser detta grå/brunmurriga trassel av gamla döda Hosta och Hemerocallisblad och nakna grenar av Magnolia  och andra buskar som står och bidar sin tid tills det är dags att vakna:) I förgrunden ser ni Magnolian 'Pinkie' med sina små ulliga blomknoppar som bara väntar på att få slå ut:)
Hur gick det med julrosorna då undrar ni säkert, jo de är på G, fast hos mig är de inte lika långt komna som hos många andra men de kommer:) Detta är Helleborus 'Winter Moonbeam' och bladen är helt underbart marmorerade och har fått vara kvar och inte blivit rörda av rådjuren:)
Det samma kan jag inte säga om Helleborus niger där de varit och trampat runt och knaprat blad:( Som tur är verkar det som om knopparna klarat sig i alla fall:)

4 kommentarer:

 1. Förstår att ni haft en trevlig och inspirationsrik helg! Här snöar det just nu, så man får inga vårkänslor precis.
  Usch vilka uslingar till rådjur, som väl är så kommer det säkert nya fina blad när våren kommer.
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 2. Vad kul att din resa vart bra. och jag kan tro att det var inspirerande, mycket som snurrar i huvudet av ideer när man hört så mycket. Ha det bra //Britt

  SvaraRadera
 3. Landet är avlångt, märks väl så här års. Läget för julrosorna? Under is och snö, -15.
  Den trädgårdsinjektion som du hade i helgen hade varit välbehövlig. Äh, jag drömmer ändå!
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Verkar som en härlig helg i Varberg. Vet inte varför jag alltid missar det evenemanget. Kanske kommer inbjudan i fel tid när man är lite mätt? Jag brukar sätta gamla lampskärmar som skydd över växter (mest för att jag inte ska trampa på dem), kanske det kan funka mot rådjurens framfart på julrosorna? Just nu har vi fem cm snö och sol. Otroligt vackert! Allt gott, Eva

  SvaraRadera