lördag 5 januari 2013

Glanspion!

Om lite drygt 3 månader kommer den här att visa sig i rabatten;) det är Paeonia mairei (Glanspion) man förstår verkligen varför den fått detta svenska namn:) Nästan svarta är bladen när de först visar sig och som sagt blanka. Detta foto är taget den 21 april och nu börjar också bladen att gå över i grönt mer och mer för varje dag:)   För att ............                        


................så småningom bli så här, fortfarande lika blanka dock:) P.mairei brukar odlas just för sitt bladverk har jag hört men jag tycker att blommorna är väldigt vackra de också:) 
 Här har de nästan slagit ut och som ni ser är bladverket nu nästan helt grönt.
Lite svartbrunt kan dock fortfarande skönjas i bladkanterna;) Du milde vad jag längtar efter att pionerna ska börja att spira nu:)

5 kommentarer:

 1. Så fint med en pion som ändrar bladfärg på det viset. Visst längtar man ihjäl sig efter våren!! Låter inte så långt med 3 månader :) Så snart är vi där!

  Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Visst längtar man till våren! Vilken vacker pion!
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 3. Oj oj vad fin den var. Var köper man en sådan mån tro?
  Hur mår du? Hoppas du har kryat på dig.
  Annika

  SvaraRadera
 4. Annika den här har jag köpt från Pionexperten i Danmark:) Min envetna förkylning verkar som om den börjar att släppa, känner mig bättre för varje dag så i morgon ska jag börja träna igen ;) Kram/Monne

  SvaraRadera
 5. Så vackert bladverk, riktigt läckert, och blomman blir ju bara plus :) Gott att du är bättre och tack för beställning och rara ord.
  Kram.

  SvaraRadera