måndag 25 juli 2011

Hemerocallis Europa del 6!

Måndag morgon och sista dagen i Tyskland. Efter frukosten checkade vi ut från hotellet och packade om bilen, det gällde att få så mycket plats över som det någonsin gick då vi skulle till flera plantskolor under dagen:)) Vi hade beslutat oss för att åka till en plantskola i Ostenholz som specialiserat sig på epimedium, geranium och bergenia. Annemarie Eskuche hade nog egentligen en grossistfirma men det gick bra, vi fick handla där ändå;) Det var väldigt spännande att gå utefter raderna med hur många namnsorter av epimedium som helst:) Efter två timmar drygt var vi klara och hade betalat för oss och fått in växterna i bilen. Då insåg vi att det inte skulle finnas plats för fler växter. Vi hade ju tänkt att stanna till på Bordershopen i Putgarten också så vi åkte helt direkt ner till färjan. Vilket kanske var tur för annars hade vi helt enkelt inte hunnit till Bordershop innan e stängde:))
Efter Bordersop:))
Jag hade i alla fall rätt bra plats i baksätet:)
På tisdag morgon efter en övernattning hos Anette på Boäng satte vi i gång med att dela upp växterna och packa in mina och Lottas växter i hennes bil. Men först skulle vi kolla i Anettes dagliljebäddar;))) Det var väl tur på ett sätt att det helt enkelt inte fick plats så mycket mer i bilen annars hade man väl plockat med sig hur många som helst:))
Här kämpar Lotta med en ENORM planta som dessutom var hög:))
Viljan att få in så mycket som möjligt var stor om man så säger:))
Efter att till slut ha lyckats att stänga bagagedörr och andra dörrar bar det av hemåt. Nu skulle det bli underbart att få komma hem till älsklingen och katterna även om jag skulle komma att sakna vår Tysklandsresa och allt roligt vi hade haft:) Tack snälla Anette och Lotta för en helt fantastisk resa, det får vi göra om någon gång:))
Nu är alla dagliljor och annat jag köpte planterat och i morgon visar jag lite andra bilder än från vår resa:)

4 kommentarer:

 1. Tack själv Monne! Och tack för din trevliga reseskildring. Jag har också fått ner allt i jord, och hade nog klarat någon enstaka planta till. Tyvärr fick vi ju låta bli att gräva upp mer hos Anette, vilket jag gärna gjort. Dagliljorna blev gigantiska när de skulle in i bilen.

  SvaraRadera
 2. Jag hinner inte läsa ikapp nu, måste göra det senare, eftersom jag har en liten hund som vill ut. Men så mycket härliga blommor. Att ni fick plats bilen.
  Trevlig kväll!!!

  SvaraRadera
 3. Tack för reseskildringen. Jag har fortfarande inte hunnit skriva nåt ;)
  Partyt i lördags gick bra och gästerna avverkade det mesta av vinet vi köpte (ja vi var nästan 50 styck så det var inte så farligt ;)
  Jag har fortfarande inte planterat nåt at det vi köpte, men jag hoppas hinna börja lite imorgon.
  Nu får vi börja ladda för nästa år, hi hi.

  SvaraRadera
 4. Oj oj, vad mycket ni har hunnit se och göra under denna resa! Förstår att du är nöjd. Nu vet också jag också vad Hemerocallis Europa är. Inte visste jag att det fanns internationella dagliljesällskap! Måste vara spännande att träffa likasinnade från andra länder.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera