onsdag 27 juli 2011

Från glädje till sorg/ilska!

I morse när vi gick ut i trädgården för att njuta lite av blomsterfägringen innan dagens projekt startade upptäckte jag att denna daglilja 'Little Cobbler' blommade alldeles fantastiskt vackert och mycket:) Var så nöjd och glad att det börjar att arta till sig riktigt bra i rabatterna nu. DÅ SER JAG ELÄNDET!!!!!! NÄE !!!! Dessa f*###=**ade rådjurdj**##lar snyft........
Så här ser MÅNGA av mina dagliljor ut:( ursäkta den dåliga skärpan men jag var så otroligt upprörd och ledsen. De har varit på säkert 10 olika dagliljeplantor samt många phlox och rosor;( Efter flera timmar av dåligt humör känns det lite bättre, hoppas att de inte kommer i natt igen. Det finns ju många andra glädjeämnen i trädgården men det är ju inte roligt när man har längtat efter den här tiden när alla dagliljor prunkar över allt och så är det i vissa partier i rabatterna helt tomt på blomning:(
Det är som sagt mycket annat som är fint.
Clematisen 'Piilu' har aldrig varit så här maffig:)
Fjärilen på Echinacean var lyckligt ovetande om min nedstämdhet, och bidrog faktiskt till att jag blev lite gladare.

12 kommentarer:

 1. Känner igen din rådjursilska. Varför kan de inte älska maskrosor, nässlor, kirskål och annat mindre vackert och önskvärt???

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Fy för dessa marodörer.Man väntar ju ett helt år på den där blomningen och så är de där och sabbar allt på en kort stund.Förstår att du blev ledsen.Tröstekram.

  SvaraRadera
 3. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

  SvaraRadera
 4. Lider med dig! Så hade vi det innan vi hägnade in. Inte ens potatisblasten fickvara ifred.
  Ha det gott i alla fall och fortsätt glädjas åt allt det fina i din trädgård!/Laila

  SvaraRadera
 5. Så tråkigt, man blir ju urförbannad! Men man fattar ju att de tycker att de är goda, du minns väl dagliljeknopps-salladen vi smaskade i oss i Tyskland:-)

  SvaraRadera
 6. Jag förstår din ilska, dom är ju inte ens särskilt hungriga såhär års, bara liksom strosar igenom trädgården och knipsar lite på vägen, men vad det där lilla knipsandet kan förstöra :-( Hade jag inte haft hund hade jag nog fått ge upp.

  SvaraRadera
 7. Usch, jag fasar för den dag de bestämmer sig för att kliva in till mig och smaska. Än så länge kommer de mest vintertid, och det är jag så glad för. Men idag var det något annat som åt upp en blommande daglilja, nästan framför mina ögon. Fräckt värre! (bildserie finns på min blogg)
  Och Piilu... Den kommer nog snart hem till mig också. =)
  /Caroline

  SvaraRadera
 8. Du har all rätt att säga precis vad du vill om denna händelse.
  Tröst Kram
  annika

  SvaraRadera
 9. Jättetråkigt med rådjurseländenas härjningar hos er. Little Cobbler är fin! Det är en av de jag faktiskt har.
  Behöver nog en 'Piilu', din var strålande vacker att se!
  /Anette

  SvaraRadera
 10. Konstigt nog går rådjuren inte in på min tomt under sommaren, trots att jag matar dem hela vintern. Men då betade de ju av rejält istället :-)

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 11. Men så tråkigt.
  Vi köpte i panik en rulle viltnät på 2 meters höjd för 4000:- kr á 200 meter.
  Har aldrig någonsin haft så många blommor och knoppar som i år, det var väl använda pengar.
  Har fortfarande meter kvar om du behöver.
  Karin //

  SvaraRadera