fredag 22 juli 2011

Hemerocallis Europa del 3

Då vi lämnade trädgården i förra inlägget fortsatte vi till nästa ställe som var en plantskola.
Det var nog den mest fantastiska och största visningsträdgård som jag sett. Det var ett äldre par som hade köpt/fått alla gamla hus och monterat ner och byggt upp igen sten för sten på denna fantastiska plats. Som en gammal bondgård med hönor och köksträdgård (privat) men man fick titta där också. En stallbyggnad med en häst som var 38 år!! Runt omkring detta var visningsträdgården alltså anlagd. Den gamle mannen berättade på tyska (Anette o Lotta kan) att han numera har överlåtit plantskolan till ena sonen med familj och i stället börjat med sin hobby som keramiker;) Överallt fanns bevis på hans konst och kreativitet:)
Här är vi på väg in på rundvandring i trädgården.
Installationer fanns det gott om.
En av alla hans underbara keramikalster som också såldes på plantskolan, detta är surikater som tittar upp ur bladverket;)
Plantskolan i sig var inget märkvärdigt men det var hela konceptet med visningsträdgård,gamla hus och mysigt kaffé där också vår lunch för dagen serverades. Dock blev det en miss för när vi skulle äta så var maten slut:( men det löste sig de gjorde omelett till oss:)
Här kunde man sitta och äta eller inne i kafféet. Efter detta ställe åkte vi vidare till ett annat ställe men det berättar jag om i morgon. Behöver jag nämna att det också var otroligt många skratt och roliga episoder under dagen som man kommer att minnas länge:)

5 kommentarer:

 1. Härligt att du delar med dig av dina vackra foton till oss som inte kunde följa med.
  Tråkigt när roliga saker krockar men det får bli en annan gång.
  Karin i Marum //

  SvaraRadera
 2. Ju mer du visar destor mer avundsjuk blir jag. Vilken rolig resa.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 3. Hihi, vilka söta surikater!
  /Caroline

  SvaraRadera
 4. Vilken resa ni gjort//Britt

  SvaraRadera
 5. Ja, detta var en rikigt mysig trädgård fylld av liv, där jag som inte gillar trädgårdspynt köpte en fågelholk, som den härlige gamle mannen hade gjort. Jag är så nöjd att ni stöttade mig i detta när jag tvekade.

  SvaraRadera