onsdag 20 juli 2011

Hemerocallis Europa!

Nu är jag hemma igen efter en intensiv och fantastisk resa till Tyskland med två vänner:)) Det var HE (Hemerocallis Europa) som hade möte i Walsrode som ligger mitt emellan Bremen och Hannover. Jag o Lotta åkte redan på torsdag förmiddag ner till Anette och efter att ha besökt en trädgård på väg ner tillbringade vi en trevlig kväll hos Anette som bjöd på god mat o dryck:) Tidigt på fredagsmorgonen 06.20 bar det av mot Malmö och Öresundsbron. Kul eftersom jag inte åkt över den förut:) Här kör vi igenom "grindarna" till bron, nu finns ingen återvändo ;) nästa möjlighet att vända är i Danmark:).
Det är en vacker bro.
Sista biten mot Danmark är en tunnel den är för övrigt världens största sänktunnel och den är 3.7 km lång:)
Eftersom vi hade en tid att passa, mötet började 14.30 hade vi skaffat ett så kallat "brobizz" som gjorde att vi bara kunde åka direkt på färjan i Rödby. Måste säga att man kände sig lite märkvärdig när vi åkte denna filen:))
Trots "brobizz" kom vi lite för sent till mötet på grund av vägarbete på autoban som sinkade oss 1,5 timma:( men det gick bra ändå, speciellt som man möttes av denna syn när vi kom fram till Gerald Hohls (Boitzer-taglilien) där mötet skulle hållas:) En helt euforisk fantastisk upplevelse för en dagliljenörd som mig;)) Att gå omkring i detta hav av ljuvligheter och försöka att välja ut några som man ville köpa var ju nästan omänskligt svårt, man vill ju ha alla;) Men några blev valda av mig och de skulle jag och alla andra hämta på söndagen då mötet skulle avslutas här. Där emellan var det en hel del roliga och intessanta besök på olika ställen som deansvariga för mötet anordnat:)
Ett helt fantastiskt ställe har han, Gerald. Titta bara på denna underbara "innegård" där det på kvällen hölls en dagliljeauktion.
Här poserar han snällt inför kameran med spaden i handen:)
I morgon fortsätter jag rundturen och visar lite mer bilder men nu ska jag ut i trädgården och plantera nyförvärven:))

12 kommentarer:

 1. Så roligt att resa med likasinnande och modigt att resa "så långt", vårt lilla resegäng har bara vågat oss till Skåne :)

  Ha det gott, kram

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart äventyr!
  Jag skulle definitivt kunna tänka mig att strosa omkring i ett dagliljefält. *myser*
  /Caroline

  SvaraRadera
 3. hohhoo vilken dagliljedröm! vntar med spänning på att se vad du har köpt med dig hem! :)

  SvaraRadera
 4. Hejsan Monne!
  Det måste vara som en dröm att få riktigt frossa i sådant man tycker är fint!/Anja

  SvaraRadera
 5. Vad kul att få komma ut på sådana äventyr//Britt

  SvaraRadera
 6. Ojoj vad kul det låter! Och jag kan tänka att du fick med dig snygga dagliljor hem, jag inser ju efter att ha sett Anettes att jag behöver någon spindel!

  SvaraRadera
 7. Tack för trevligt resesällskap och modet ni visade genom att åka med mig som läser karta, letar i handväskan och dricker kaffe när jag kör, fniss ;)

  SvaraRadera
 8. Skulle "utstå" allt igen, för att få vara med:)) tack själv för det trevligaste äventyret på länge:) KRAM/Monne

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig resa! Förstår att du blev salig där på liljefältet. Undrar så vad HE egentligen är - en förening för trädgårdsintresserade, eller?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 10. Lika trevligt att läsa om äventyret!
  /Anette

  SvaraRadera
 11. Laila: Här kan du kolla vad det är:) http://www.hemerocallis-europa.eu/

  SvaraRadera
 12. Det är jag som ska tacka. Vi hade skitkul och såg så mycket. Att Anette rafsade i sin väska efter handkräm medan vi körde var bara en liten krydda:-)

  SvaraRadera