söndag 24 juli 2011

Hemerocallis Europa del 5!

På söndag morgon och sista dagen på HE-mötet åkte de som ville i egna bilar till en "plantskola" det var en entusiastisk tjej som hade den och som verkligen älskade sina växter:) Hon drev ingen plantskola egentligen utan sålde mest på marknader. De flesta växterna var därför inte till salu men många var det och det var härligt att se alla enorma rabatter där hon hade många av sina moderplantor. Där fanns också en kille som hade en mängd dagliljor men om de var tillsammans eller bara delade mark vet jag inte;)) Det hade regnat under natten så det var blött i gräset.
Mörka moln tornade upp sig och det blev till att hämta paraplyet i bilen. Här köpte jag några Phlox som visserligen var utan namn men fina:)
Det började ösregna och det var lååång kö till dagliljekassan så vi struntade i att ens försöka. Efter att ha lämnat detta ställe åkte vi vidare till Gerald Hohls för att hämta våra beställda dagliljor och säga hej och adjö till alla man lärt känna, det blev till och med en extra daglilja som han fick gräva upp:) Det gäller ju att passa på;)) Det var meningen att det skulle ha blivit lunch men det hade blivit något strul med cateringen så vi åkte för att äta lunch på egen hand:)
Stannade vid en vägkrog och alla tre reagerade på denna skylten:)) Det var både oerhört lustigt men samtidigt diskriminerande. Undrar om de ansåg att det behövdes en "Parkering för kvinnor" eller om det handlade om något annat. Vi parkerade i alla fall INTE där:))
Efter maten fortsatte vi för vi var på väg till Bad Zwischenahn och Park der Gärten (Trädgårdsparken?) för att titta på den omtalade dagliljerondellen:) Det var en oerhört massa dagliljor men det var lite som om vi var "mättade" nu, men en massa foton blev det:))
Sedan vandrade vi runt i parken som var oerhört vacker och sevärd:) Ett bra semestermål!

Fina färgskaliga rabatter.
Fantastiska formklippta träd/buskar.
Sängar:))))
Ett badkar:)))
Här är vi tre:) på väg till utgången och hemfärd till hotellet. Det är söndagkväll och vi är inte tillbaka på hotellet förrän vid 19.30-tiden då vi tog en dusch och sedan satt och pratade en stund i baren innan vi lade oss, trötta men nöja med helgen:) Vi hade ju beslutat oss för att stanna en extra natt för att kunna hitta på lite egna utflyktsmål på måndagen och beta av några plantskolor på väg tillbaka till färjan i Putgarten:)

3 kommentarer:

 1. Vilken härlig park men din bästa bild idag var ändå skylten. Tack för ett gott skratt. Den kan verkiligen tolkas på många sätt.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 2. Har snabbt blickat igenom inlägget.
  Vi ses om några timmar! Först till Pilane.
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Oj så många roliga och intressanta ställen ni varit på de senaste dagarna! Jag blir nästan grön av avund men man kan ju inte vara överallt men jag antar att ni har haft en rolig resa.

  Hälsn. Camilla

  SvaraRadera