tisdag 12 juli 2011

Clematis som blommar nu!

Vill visa några fler av våra Clematis som blommar nu detta är C. 'Justa' som vi köpte och planterade förra året:) Visst är den söt! Det är en småvuxen klematis som bara blir drygt 1 - 1,5 meter. Ljusblå blommor som är 6-8 cm i diameter. Tillhör viticellagruppen alltså klippgrupp 3.


Nästa är också en småväxande sort C. 'Piilu' (Klippgr. 3) Perfekt att täcka in räcken eller där man inte vill ha en för hög sort:) Blomvillig till tusen kolla in alla knopparna:)
Denna vackra vita med gula ståndare heter C. 'Shirayukihime' och tillhör klippgrupp 2, den blommar alltså både på fjolårsved och årsved. Den har stora blommor ca 10 cm.
C. 'Proteus' heter denna skönhet och den tillhör också klippgrupp 2. Putsar man till den lite bara på våren så blommar den med enkla blommor på årsveden och fyllda på fjolårsveden:)) Har tyvärr ingen bild på de fyllda för den här inköptes och planterades i höstas och vissnade ner helt i vintras men jag hoppas att den kan få fyllda blommor nästa år:) Blommorna är också väldigt stora 13-18 cm och den blir 2-2,5 meter hög.

5 kommentarer:

 1. Śliczne i ten drugi ma tyle pąków. Pozdrawiam

  SvaraRadera
 2. Så fina!
  Det börjar dra ihop sig. Hoppas ni det riktigt roligt.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Vad fina gillar verkligen klematis//Britt

  SvaraRadera
 4. Jeg kom lige forbi.
  Hvor har du mange smukke dagliljer.
  Tak for kigget.
  Melder mig som fast læser.

  SvaraRadera