tisdag 15 december 2009

Tillbakablick!

En dag som denna när det åter igen är plusgrader och grått, Göran har jobbat natt och sover katterna har troligtvis krupit ner jämte för här är alldeles tyst o stilla:) Då är det gott att kunna sitta här framför datorn och drömma sig bort bland sommarens blomsterprakt och alla roliga aktiviteter som man varit med om:) En av årets absoluta trädgårdsaktiviteter är vår årliga växtmarknad som bara blir större för varje år, det är så otroligt kul att träffa alla trädgårdsamatörer som kommer och slår upp sina bord med växter till försäljning. Det är ett surr av människor som pratar, skrattar, dricker kaffe, kollar loppmarknaden och köper lotter och växter för glatta livet. 
Trädgården är öppen för allmänheten under tiden och Göran brukar gå runt och guida och svara på frågor. Det är tur att det finns mobiltelefoner för det är alltid något som behöver fixas med och då är mobilen bra så man kan nå varandra utan att behöva springa omkring o leta:)
Mer eller mindre hela familjen är involverad, svärmor och syrran bakar bullar i mängder och det är svärmor som säljer kaffe, till hjälp har hon vår dotter som får se till att termosarna ständigt är fulla. Henrik (sonen) säljer lotter.
Loppis har vi också inne på logen och det är väldigt uppskattat, det är mamma o pappa som håller i det;)
Här har pappa tagit sig en liten fikapaus. Man är totalt slut efteråt när alla har åkt hem. Det är mycket att ordna och pyssla med dagarna innan och under tiden det pågår , men OJ vad roligt det är.

6 kommentarer:

 1. Vad kul med både loppis o växtmarknad HEMMA på gården. Vad härligt att ha så stor tomt och logen och hjälpande händer...måste vara en DRÖM.
  Skulle gärna vara med där men tyvärr så är det dom där milen som är sååå många melallan oss.

  Kram kram

  SvaraRadera
 2. Ja Bitte det hade varit jätteroligt om du kunde vara med på vår marknad men jag förstår att det inte är så lätt med ca 90-95 mil emellan oss:)

  SvaraRadera
 3. Det låter himla kul! Nästa gång skulle jag gärna vilja vara med (men förmodligen kommer det att stanna vid en önskan...). Kanske nåt jag skulle fundera på att göra själv hemma? Eller - inte! =)

  Vilket jättejobb ni måste lägga ner! Tur hela familjen är involverad...

  SvaraRadera
 4. Men det måste ju vara jätteroligt. Kul att hela familjen är inv... Men annars skulle det väll inte funka. Hadet så bra i snö vädret//Britt

  SvaraRadera
 5. Ja det är verkligen trevligt med växtmarknaden hemma hos er. En riktig folkfest.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera