tisdag 8 december 2009

Återträff och sammanfattning av sticklingskursen!

Kommer ni ihåg att jag skrev om sticklingskursen som Tjörns Trädgårdsförening anordnade hemma hos oss i slutet av septeember? Det blev ju ett sådant intresse så vi fick hålla 2 kurskvällar för att alla som var intreserade skulle kunna få vara med:) Detta är ett foto från en av kvällarna. I går hade vi bokat in en återträff på Bräcke Hembygdsgård detta för att vi alla samtidigt skulle få plats, vi var ca 20 personer alla hade då med sig sina sticklingar och fick hjälp med att se om de fått rötter och med om utprickling av de små sticklingarna.
Jag glömde ju naturligtvis att fota när det var som mest aktivt, kanske på grund av att jag susade runt och försökte hjälpa till:)) Här har de flesta blivit klara och jag tror att de alla var nöjda, ALLA hade i alla fall med sig några rotade sticklingar hem. En del hade till och med lyckats till 80 % med sina sticklingar. Medan vi förberedde för kaffe och mumsigt hembakat som en av deltagarna hade bakat kvällen till ära så var det en passande stund att ställa frågor till Michael Zwork som även denna gång var vår lärare. Det var många frågor och det blev även många skratt.
Här är en av deltagarnas rotade och omkrukade små sticklingar. Till våren blir det nog ett besök för oss allesamman till Michael för att se han vackra trädgård med alla blommande Rhododendron och Magnolior, men det kan jag återkomma till då.

4 kommentarer:

 1. Jag skulle verkligen behöva lära mig det där med sticklingar. Det går ju mycket snabbare än med fröer.
  Ni verkar att ha haft en trevlig kväll :)

  Jag gillar dina fina växter i förra inlägget. Längtar tills vi ska till Tyskland i vår.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 2. Sticklingar är ett jättebra sätt att få nya plantor. Men man bör inte glömma bort dem helt som jag brukar göra ;)
  Trevligt med såna sammankomster, lärorikt och roligt!

  SvaraRadera
 3. Vad kul. Vad var det för sticklingar//Britt

  SvaraRadera
 4. Det var mestadels rhododendron men även en o annan barrväxt och konvaljbuske.

  SvaraRadera