onsdag 9 december 2009

Mina senaste keramikalster!

Idag har jag hämtat mina grejer som jag gjorde hos LindaLunda på keramikkursen tidigare i höst. Ekoxen som jag gjorde gick lite sönder i bränningen för jag hade slarvat med att få bort all luft, men Linda är en hejare på att fixa till sådant så när jag fått på lite oxid och glasyr så blev den inte så tokig ändå:))
Denna ampel  ska få andra snören, men detta var vad jag hade hemma just nu:) Funderar på att ha någon sedum eller liknande i den till sommaren. Den ska hänga rätt så högt för att man ska se den under ifrån.
Den här lille figuren gjorde jag på skoj av den lerklumpen som var kvar av mina 10 kg lera som gick åt på kursen:) Linda döpte den omedelbart till Göran *fniss* 

Dessa två ändknoppar till armeringsjärn blev jag hemskt nöjd med. 
Eftersom man mestadels är i trädgården på hela vår-och sommarsäsongen  så är ju alltid ytterdörren låst, då tänkte jag att man kunde sätta den här "boken" på trappan så att eventuella besökare kan leta upp oss i trädgården.
Detta är de två nedersta delarna till mitt träd som ska skruvas upp på en vägg. Själva kronan var inte bränd den sista gången så den hämtar jag senare.

10 kommentarer:

 1. Åh, så roligt att få se dem klara! Nog för att jag visste att de skulle bli bra, men de är ju helt underbara! Särskilt ekoxen - och jag är väldigt spänd på att få se trädkronan också. Mina saker är nog brända nu, så det börjar bli dags att glasera dem. Men det får vänta till efter nyår.
  Och visst hade vi fantastiskt roligt när vi gjorde dem? =)

  SvaraRadera
 2. Ekoxen gör sig inte alls på bild! Den tusen gånger finare i verkligheten!!!
  Och tänk då vad fin den är när den är så snygg på bild!
  Du är jätteduktig Monne!
  Linda

  SvaraRadera
 3. Vad kul med keramikkurs. Det var många, många år sedan jag gjorde något i keramik. Kanske dags nu.
  Ampeln är ju helt underbar. Kan se den framför mig - högt över huvudet, så att man ser den utsirade undersidan..tjusigt vännen

  SvaraRadera
 4. Tack mina vänner för ert beröm, det värmer:) Ja visst hade vi jätteroligt Helen.
  Linda: Göran hade kollat bloggen när han var på jobbet och han sa exakt det du sa:) kan ju hålla med om att färgen blev lite annorlunda i verkligheten (snyggare).
  Bitte: Jag tycker verkligen att du ska gå en keramikkurs igen, det är så himla kul:)

  SvaraRadera
 5. Kan du inte lägga den ute och fota den igen?
  Jag tror den skulle göra sig bättre då?

  SvaraRadera
 6. Du är så duktig mamma :) Sedan när jag har hus får jag följa med på keramikkurs... även om jag inte är lika bra :)

  SvaraRadera
 7. halloj din galning!

  trodde vi skulle ses på glaceringen i onsdags när jag höll hela stackars familjen lindalunda uppe till in på småtimmarna med alla saker jag producerat på två kurser i rad...
  Men det är ju kul att få se dina alster här så vi slipper ses;-o
  kram m

  SvaraRadera
 8. Haha, ja jag tänkte att om jag skyndade mig att hämta mina grejor INNAN du kom så skulle jag klara mig:)) Skämt åtsido kanske att vi kan ses när du hämtar dina grejor? antingen hos Linda eller om du kommer till mig:) Det skulle vara kul o träffas igen. Kram

  SvaraRadera
 9. gärna både och eller.... att du kommer till mig

  Låtomosshöras!

  KRAM m

  SvaraRadera