söndag 20 december 2009

Frostig trädgård!

Den här grankotten hade fallit ner på trappan upp till "platån" den låg som ett glittrande smycke i snön. Det blev en mycket snabb runda genom trädgården i dag frusen som jag är:) och det är ca 8 minusgrader....Brrrrr.
Inte speciellt lockande att gå "kärleksstigen" heller och absolut inte när jag fick gå ensam (Göran jobbar) :)) Men en liten bit gick jag.
Vipporna på Miscanthus sinensis 'Munchen' är otroligt dekorativa hela vintern igenom tycker jag.
Denna växt Jasminum nudiflorum (vinterjasmin) är ju en helt fantastisk växt, tänk att blomma i 13-14 minusgrader som det var häromdagen. Att blomma överhuvud taget i december är ju sanslöst egentligen:) Var inte speciellt förtjust i den först med sitt spretiga  och konstiga växtsätt men jag har ändrat mig totalt. 
Den här är ju också helt fantastiskt vacker, det verkar som om den blommar mer och vackrare ju kallare det blir. Det är säkert bara inbillning men ändå:)) Cotoneaster suecicus 'Coral Beauty' (Parkoxbär) heter den i alla fall. Just detta exemplaret är ympat på stam. 
Det blev i alla fall några bilder tagna innan fingrarna slutade att fungera av kylan, nu ska jag sätta mig med en mugg glögg och läsa en deckare.

3 kommentarer:

 1. Jag förstår att du inte ville vara ute men det är vackert på bild.
  Cotoneaster har jag provat två gånger men den vill inte vara hos mig. Den är helläcker som stammad.
  Vinterjasmin har jag nog aldrig sett eller så har den varit täckt av snö, så jag inte sett den därför..tjusig mot snön.

  SvaraRadera
 2. Har du ingen vinterjasmin Bitte? den är jättelätt att stcka,jag skulle kunna fixa några sticklingar till dig kanske:) Om du vill ha alltså. Nu är det -10.5 grad ute så det är kanske inte den ultimata tiden att ta sticklingar just nu:)

  SvaraRadera
 3. Ville bara säga hej! Men besöket resulterar i att jag visst måste googla på vinterjasmin:-)
  Idag har jag -19,3. Vad ska det vara bra för undrar jag....
  Simone

  SvaraRadera