söndag 2 juli 2017

En ny 'Venus' :)

 I morse vaknade jag småsnuvig med ont i halsen och kände mig allmänt dassig :( Men vi gick ut i alla fall och tog en del sticklingar på Azaleor, det hade vi bestämt i fredags och eftersom det tydligen är bäst att göra runt midsommar och vi glömt av det (igen) vågade vi inte chansa längre :) Det blåser halv storm så den här kameliashersminen (Philadelphus virginal) blir rejält omruskad :( Det ligger alldeles fult av både blad o kvistar runt om som blåst av. Fattar inte att det ska blåsa så infernaliskt, det känns mer som sen höst än högsommar.
 Här är resultatet i alla fall,  7 olika sorter och en klematis blev det. Nu får vi se om de rotar sig :)
 Som sagt det blåser ENORMT och den vackra pionen 'Nippon Beauty' fotade jag i ett mycket ovanligt lugnt ögonblick (Ca 1 sekund) hoppas att den klarar sig från att blåsa av :(
 Kryddbusken, Sinocalycanthus 'Hartlage Wine' står lite mer skyddat men gillar nog inte heller att få så mycket vind på sig.
 Physocarphus opulifolia,  den rödbladiga smällspirean 'Diabolo' har verkligen djävulska vädermakter att kämpa emot nu. Ytterligare en stilla sekund möjliggjorde fotografering :)
Sommarbuddlejan (Buddleja alternifolia) står på baksidan och har lite mer lä från berget där men alla fjärilar, bin o humlor håller sig ur vägen för vindarna.
Konstigt att denna buddleja som för övrigt är lite härdigare än B. davidii inte odlas mer. Ser den ytterst sällan på plantskolorna, synd för den är verkligen en fjärilsmagnet och doftar helt ljuvligt.
Igår var vi med STA hos Tommy Ahnby, vi köpte en Magnoliakorsning M.'Red Baron' x M. 'Black Tulip' ett rejält ex. på säkert 4 meter :) En ny Cornus 'Venus' köpte vi också, saknar vår gamla så mycket. Till Görans stora lycka fick han tag på en stickling/ymp av Jonny Andrésens magnoliakorsning som han kallar ''My'' :) 

3 kommentarer:

 1. Infernaliskt, var ordet! Det blir visst inte någon sommar i år heller. Så otroligt mycket som det har blåst denna försommar minns jag inte att det skulle gjort de sista 20 åren. Själv vägrar jag att sätt ut foten mer än max en meter från ytterdörren.
  Duktiga ni är som tar sticklingar nu. Kanske får jag också till det om det skulle tänkas att
  sluta storma en vacker dag...;-(
  Maken Anders får göra jobbet idag: Vattna krukor och grönsakslandet. Trots att vi fått extremt mycket regn torkar detta eviga stormandet (med undantag från gårdagens underbara väder) rabatter.

  Ha det gott och vi håller tummarna att sommaren visar sitt vackra ansikte snart:-)!
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Så fint du har det! Huvudbilden är så fantastiskt vacker!
  Ska hålla ögonen öppna efter den där buddlejan!
  Önskar dig en härlig sommar!

  SvaraRadera
 3. Magnolian lät spännande... ..och ympen också förstås :) Buddlejan ska jag skriva upp namnet på.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera