söndag 9 juli 2017

Blommande rankor:)

 Nu har Clematis Vitalba 'Paul Farges' eller 'Summer Snow' som den också kallas klätt in armeringsmattan vi ingångsportalen, precis som jag ville :) Med sina små stjärnlika blommor som totalt översållande klär in rankorna är den helt ljuvlig :)
 Även de andra klematisarna som tillhör de sena storblommiga  är översållade av blommor. Detta är en C. Hagley-hybr.
 'Rouge Cardinal' har klättrat en bra bit upp i gullregnet och dess blommor är så vackra, man blir på gott humör när man ser alla knoppar som ännu inte slagit ut och förebådar om ytterligare blomsterprakt :).
 Även C. 'Warszawska Nike' har både många blommor och knoppar :)
Gypsophila elegans eller sommarslöja som den heter på svenska har jag, i år  för första gången köpt. Det kommer jag även i fortsättningen göra för vilken fantastiskt blomvillig växt :) "Miljoner" av små,små blommor som har blommat sedan innan midsommar :) Finns i vitt också så nästa år ska det bli både vita o rosa :) I veckan hände något tråkigt, någon stal vår gargoyl :( Som många av er vet samlar vi på sådana här figurer och de ska ju enligt sägner skydda mot onda andar, men tydligen inte mot onda människor :( Det är ingen liten "ficksak" precis för den är ca 50 cm hög o väger 28 kg. Har mått riktigt dåligt av denna händelse, man blir så ledsen och känner sig skändad på något sätt :( Tänk att det finns människor som är så otroligt gemena. Hoppas att personen i fråga kommer att må riktigt dåligt lång tid framöver, att hoppas att det dåliga samvetet gör sig påmint och att vår gargoyl kommer tillbaka är väl att önska sig det omöjliga kan jag tro. 
Ha en fortsatt fin söndag alla!
3 kommentarer:

 1. Men jösses, vad tråkigt och så kränkande. Att någon tar sig in på det viset och stjäl en så stor sak. Förfärligt. Förstår att det är jobbigt.
  Till det roligare: fantastiskt fina clematis och de verkar heller inte angripna. jag har några som är det.
  //Helene

  SvaraRadera
 2. Men så fruktansvärt. Det går inte att förstå hur man kan göra så. Det är ju så uppenbart att det är ett mycket personligt föremål som valts med omsorg. Det är kränkande, det håller jag verkligen med om. Hoppas ni får tillbaka den på något sätt.

  Er klematisblomning är underbar. Sådan prakt! Sommarslöjan också superfin. Man vill ju att sommarblommorna ska blomma och blomma ..... så den känns som väl värd att lägga på minnet och prova.

  Önskar fortsatt skön sommar!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. Bedrövligt är vad det är, det måste ju vara ett genomtänkt 'besök' det där...

  Sommarslöjan frösådde sig i gruset hos mig och gladde i många, många år efter att jag köpt den. Och clematisarna - så vackra de är nu. Min Hagley Hybrid blommar men har inget stöd utan ligger på marken och snigeläts, det är inte lika fint.

  Kram, Carina

  SvaraRadera