tisdag 4 juli 2017

Lugnet efter stormen :)

 ÄNTLIGEN verkar det som om vinden har stillnat, fy katten som det har blåst :( Flera grenar på träden bl.a på en Magnolia har blåst av. Uppe vid stallet står denna stora sälj, den består/bestod av 4 rejäla stammar, en blåste av och lade sig rakt över borden där vi har vår plantförsäljning, som tur var klarade de sig :) Vi har pratat om i många år om att ta bort detta träd då det oftast inte är bra kvalitet på sälj men det har inte blivit av, det skuggar bra där det står. Detta fick oss dock att bestämma oss - Nu ska det bort.
 Trevligare var det dock att se att de tvår små sticklingar av Saintpaulia som vi köpte i Estland (Det såldes på en stor utställning på Tallins Botaniska Trädgård) Så här såg knoppen ut i lördags, som ni ser är det ytterligare en knopp på G :)
 Så här såg den ut i går...........
 ....... och så här idag :) Så vacker och blomman är stor ca 4 cm. Tyvärr kan jag inte tyda namnet, tänkte inte på att det stod på ryska eller nåt så är det någon duktig odlare som känner igen den och vet namnet vore jag jätteglad :) Såg i dag att ytterligare en liten knopp är på väg så det verkar vara en blomvillig planta. Har aldrig haft  några sticklingar av dessa blommor tidigare så det känns extra roligt att de trivs.
Även den här lilla sötnosen växer på sig bra även om den inte satt knopp ännu, men det var ju för de vackra bladen som jag köpte den. Moderplantans blad var stooora säkert 10 cm tvärsöver och de var även rosa färger på de äldre bladen :) Inget namn på den heller ( kanske  att det står 'Don Zhuan') men jag tycker inte att det stämmer om jag googlar på det namnet. Nåja, skit samma om det finns namn eller inte jag är lika glad ändå :)

1 kommentar:

  1. Trist när träd faller men skönt att det gick bra! Här vid Sydkusten är det äntligen stilla i luften! Så söt den onamnade ST Paulan är, tyvärr har jag inget namn.

    SvaraRadera