fredag 21 juli 2017

Några Spindlar o UF :)

 Idag vaknade jag av att det regnade, men förnöjsamheten blev inte så långvarig. Kanske 1mm regn sammanlagt men hoppas på mer :)
 Mina dagliljor slår ut fler o fler varje dag och jag är ju sjukt bedårad av de så kallade spindlarna och UF (Unusual Form) Detta är en mycket tidig spindel (kronbladen ska vara 4 ggr så långa som breda)som registrerades redan 1947 av Wheeler. 60 - 90 cm hög och med en blomma som är ca 15 cm i diameter.
 'Starman's Quest' registrerades 1989 av Burkey och klassas UF. Höjden är 90-120 cm och det är snarare det senare hos mig :) Den är förhållandevis stadig och har många förgreningar men knoppar. Blomman är ca 17 cm.
 'North Wind Dancer' är den som har störst blomma av de jag visar idag, nästan 19 cm i diameter. Det är också en UF som registrerades 2001 av Schaben, den blir 90-120 men också den är det sistnämnda hos mig, tyvärr är den oerhört vek i stjälkarna och med många sidogrenar o massor av knoppar är det ingen bra kombination :( Ska flytta den till en annan rabatt där den förhoppningsvis får stöd av andra höga lite stadigare kompisar :)
 'Apache Beacon' är ytterligare en (enligt mig) snygging :) registrerad 2005 av N.Roberts och en UF. Den är 60-90 cm hög och börjar nu bli en större "rugge" , blomman är ca 17 cm.
Sist men inte minst är 'Witch's Stick' den har ocken blomma på ca 17 cm. Den registrerades 2002 som UF av Shooter. Jag njuter verkligen av att gå runt i trädgården och se vilka dagliljor som slagit ut, har dock kommit till insikt att jag måste flytta många då många hamnat i för mycket skugga, ja ja det är i-landproblem jag vet men det är svårt att veta var jag ska kunna plantera mina älsklingar så att jag kan ge dem den ultimata platsen :)

6 kommentarer:

 1. Å å åh, jag blir alldeles salig. Den första daglilja som inte var som vanliga, den så jag hos dig. Borde ha varit 2009. Här några egna som växer till sig väldigt sakta.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Jättefina Monne! Tack för bilderna :)

  SvaraRadera
 3. Fina bilder! Men, de håller sig väl finare utan regn?
  Mina (har bar några f¨) har inte slagit ut ännu men de brukar bli så fula av regn.

  Ha en fin helg!/Anja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo de gillar inte regn, men eftersom blommorna bara varar en dag så får det gärna regna på nätterna :)

   Radera
 4. Gillade den första spindeln med sin varma färg :)

  Kram, Carina

  SvaraRadera