fredag 30 juni 2017

JAS-perioden är här :)

 Vi har flera gamla zinkbaljor i olika storlekar i vår ägo och jag brukar plantera pelargoner i dem för det är så tacksamt :) Här har en av dem placerats utanför ingångsvalvet med pelargoner i en härlig färg (Magenta?) på blommorna och tillsammans med en vit lågväxande paradisblomster:) De fick välkomna årets sista planerade bussbesök från Ålands trädgårdsförening :)
 Det var ett gäng trevliga och intresserade trädgårdsmänniskor som kunde botanisera bland .....

 ... både pioner, som här nyutslagna P. lactiflora 'Pillow Talk'.....
 ..... eller den här Lilium martagon 'chameleon'. De flesta Rhododendron är ju överblommade och även många pioner och dagliljorna är ju på G men det verkade som om besökarna var nöjda ändå :) Är så innerligt glad att det utlovade regnet höll sig borta, solen sken men det blåste halv storm som nu har friskat i ytterligare :( Hoppas verkligen att det lugnar ner sig snart. Det är juni månads sista dag och i morgon börjar JAS-perioden och vi kan gå lös på mycket som vi inte hunnit med ännu, som att klippa häcken t.ex. :)
Här står de och väntar in alla för fortsatt färd mot Orust och pelargonmuséet :) Hej då Åland!

10 kommentarer:

 1. Mmm.. jag började lite försiktigt häromdagen. Tror inte trädgården känner skillnad på nån dag hit eller dit :) Tuktar ni era rhododendron också? Lyssnade på en odlare när marknaden var i Uddevalla som menade att man borde klippa de mer och hårdare, inte bara de små utan också de större buskarna... Men där är jag bara på funderingsstadiet.

  Ha en fin helg! Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar vad det var för en odlare, varför skulle man tukta sina Rhododendron mer och hårdare? Vi klipper aldrig våra, möjligtvis någon gren eller så men inte annars. Men det går att formklippa om man nu skulle vilja det :)

   Radera
 2. Övertygad om att besökarna hade mycket att titta på även utan pioner och rhododenron! Har du planterat pelargonerna direkt i zinkbaljan eller bara ställt ner krukorna. Jag är rädd att de drunknar om jag sätter ner dem på "riktigt"
  Allt gott och kram
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi borrar alltid dräneringshål i alla embar som ska innehålla blommor,sedan lecakulor och på det en fiberduk och sedan jord. Det har fungerat i åratal :) Men har man inga hål i så skulle nog allt drunkna :)

   Radera
 3. Åh, zinkbaljor! Försökte tigga tillmig en som stod och drällde på en av toaletterna på gotlandsgården men nix. Hoppas gästerna förstod att uppskatta er trädgård! Hård blåst är inte kul men en välskött trädgård står för sig själv.
  Kram

  SvaraRadera
 4. ps
  Du har ju haft/har den där suckulenta, dillbladiga pelargonen. Kommer du ihåg vad den hette?
  ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt?! HUvudkommentaren är borta?!

   Radera
  2. Kommer tyvärr inte ihåg namnet Anja, har den inte kvar.

   Radera
 5. mmm .. I started a little cautious the other day. do not think the garden knows the difference on any day here or there :)

  หนังแอ็คชั่น

  SvaraRadera