tisdag 17 maj 2016

Påbörjat planket!

 Det verkar som om solen och (värmen?) äntligen   är här igen :) Många av våra Rhododendron har börjat att blomma medan en del redan har blommat över, inklämd mellan två stenblock trivs R. 'Azurika' en mycket trevlig färgklick :)
 Nu har jag börjat att måla materialet till planket :) Falu rödfärg är härligt o lätt att måla med. Står uppe på "rännet" i stallet där är det ljust, varmt o mysigt :) Detta är stolparna.............
 ......... och detta är själva planket, reglarna som det ska skruvas fast i ska vi köpa nu i veckan. Det är bra att måla allt en gång innan det skruvas upp, då blir det inte lika pilligt att måla :)
 Ni kommer kanske inte ihåg att jag talade om detta plank i vintras, men så här såg det ut då.......
........ och jag ritade upp på ett ungefär hur vi hade tänkt oss planket, ska bli spännande att se slutresultatet som förhoppningsvis är klart till helgen :) Vi kommer att täcka jorden på denna sidan planket med svart plast och sten för att förhoppningsvis få bukt med kirskål och snårvinda. Det får stå så i några år innan vi vågar göra något (läs plantera) på insidan planket kan vi däremot göra färdigt o fint :)

4 kommentarer:

 1. Falu rödfärg i all sin enkelhet är fint och passar till allt i vår svenska natur. En förunderlig och härlig färg. Smart att använda ett plank för att avgränsa området som ska täckas med plast. Kirskål och snårvinda (vilket jag förmodar är det samma som åkervinda) är inte kul, men din behandling kommer nog garanterat få dem att ge upp. Har haft åkervinda i vårt rhododendronbuskage och som vi har slitet och krupit runt bland stammar och grenar för att ta bort den så fort den visat sig. Jag tror vi lyckats..... peppar.... peppar . Kirs har vi ingen men mina svärföräldrar har mängder.....oj oj
  Önskar dig en fin vecka! Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Så roligt o komma igång! Blir säkert jättebra när ni blir klara! Klokt av dig att måla innan 8-)
  Ha´t himla gôrgôtt under bygget
  Nina

  SvaraRadera
 3. Fint med falu rödfärg mot grönskan! Den där Azurikan är helt fantastisk! Noterar sortnamnet inför vår färd till plantskolan för inköp av rodisar till nya surjordrabatten vid orangeriet!
  Allt gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Falurött, så svenskt och vackert!
  Längtar lite till Västkusten nu, hade alla mina somrar där som barn och besökte flera gånger er sommar Tjörn och Orust.
  Ha det bra!

  SvaraRadera